Franța. Un autocar cu zeci de moldoveni a ars ca o torță și s-a transformat în scrum: Pasagerii se întorceau în țară din Portugalia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Un autocar cu zeci de moldoveni a ars ca o torță și s-a transformat în scrum Pasagerii se întorceau în țară din Portugalia. FOTO: colaj capturi noi.md
Franța. Un autocar cu zeci de moldoveni a ars ca o torță și s-a transformat în scrum Pasagerii se întorceau în țară din Portugalia. FOTO: colaj capturi noi.md

Un autocar cu zeci de moldoveni, care se întorceau în țară din Portugalia, a ars ca o torță și s-a transformat în scrum pe un drum din Franța.

Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, anunță noi.md. Cazul s-a produs în seara zilei de 25 iulie. Potrivit MAEIE este vorba despre un autocar pe ruta regulată Portugalia - Moldova în comuna Bron, Franța. În momentul accidentului în autocar se aflau 62 de moldoveni. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.

„Misiunea noastră diplomatică a contactat cu prefectura și filiala Crucii Roșii din regiunea dată pentru a le asigura concetățenilor noștri un loc de cazare și obiectele de primă necesitate. În urma acțiunilor prompte întreprinse, toți pasagerii au fost cazați la gimnaziul din localitate. Totodată, compania de transport care efectua cursa respectivă a asigurat un alt autocar, care s-a pornit din România spre Franța pentru a prelua pasagerii spre destinația finală", precizează MAEIE.

 

Moldovenii au plecat spre casă după 36 de ore

 

Moldovenii, care se aflau în autobuzul cuprins de flăcări în localitatea Bron, Franța, au pornit spre casă. Presa franceză scrie că oamenii au putut să-și continue drumul abia miercuri seara, după ce au trecut 36 de ore de la incendiu.

Moldovenii au petrecut aproape două zile în sala de sport a unei şcoli din localitatea Bron. Personalul Crucii Roșii le-a oferit paturi, hrană, îmbrăcăminte și produse de primă necesitate, transmite realitatea.md.

După ce au rezolvat toate problemele cu actele, persoanele au putut să plece cu un autobuz, pus la dispoziție de compania de transport. La Bron a rămas doar șoferul autobuzului incendiat care așteaptă o altă unitate de transport.

 

Vezi și 

 

Un autocar cu pasageri, pe ruta Chișinău-București, mistuit de flăcări

 

Un autocar de pe ruta Chișinău-București, cu 5 pasageri la bord, a luat foc din mers. Vehiculul a fost cuprins de flăcări în timp ce se deplasa pe şoseaua Chișinău-Leușeni, în apropiere de satul Bujor.

Potrivit poliţiei din Republica Moldova, autobuzul se întorcea din România, iar, în timp se de alfa în mișcare,  din motive necunoscute, a luat foc compartimentul motorului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii din raionul Hâncești au intervenit pentru a stinge un autocar de pe ruta Chișinău-București, care a luat foc pe traseul Chișinău-Leușeni. În momentul incendiului, în autobuz erau cinci pasageri.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel