Franța, paralizată de greva generală: Mii de lucrători din numeroase domenii au ieșit pe străzi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța, paralizată de greva generală: Mii de lucrători din numeroase domenii au ieșit pe străzi
Franța, paralizată de greva generală: Mii de lucrători din numeroase domenii au ieșit pe străzi

Greva generală paralizează din nou Franţa. Mii de lucrători din numeroase domenii au ieşit pe străzi pentru a cere venituri mai mari.

Traficul a fost grav afectat, iar majoritatea mijloacelor de transport în comun şi-au suspendat astăzi activitatea, relatează Observator. Greva generală va continua pentru încă 24 de ore, afectând sistemul de transport, sistemul de învăţământ, sistemul de sănătate, dar şi cel poştal.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că va avea loc o grevă a mai multor categorii profesionale din numeroase sectoare de activitate, care va debuta miercuri, 9 noiembrie 2022, ora 22:00 şi se va încheia vineri, 11 noiembrie 2022, ora 07:00.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

 

Vezi și 

 

Europa, paralizată de proteste față de scumpiri: „Când o factură se ridică la 350%, evident că nu avem cu ce să o plătim”

 

Europa a cunoscut astăzi furia protestelor stârnite de scumpirea mâncării, a gazului şi electricităţii. Mii de greci şi-au strigat nemulţumirea la Atena, iar lucrurile au scăpat de sub control când mai mulţi manifestanţi au început să arunce cu cockteiluri Molotov în clădirile publice. Şi Bruxelles, capitala Uniunii Europene, a fost paralizat de o grevă generală. Şase din 10 zboruri au fost anulate, transportul în comun a fost oprit, şi nici trenurile nu au circulat toate. 

Zeci de mii de belgieni au lăsat munca şi au început protestele. Cer guvernului măsuri de protecţie. Inflaţia este cea mai mare din ultimii 50 de ani, iar preţurile au scăpat de sub control. O pâine albă de 500 de grame costă trei euro, echivalentul a 15 lei. 

„Astăzi este o grevă națională, deci mai multe sectoare sunt afectate, inclusiv aeroportul”, spune Ihsane Chioua Lekhli, purtător de cuvânt aeroport.

Citește continuarea AICI...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel