Franţa. Pană a numerelor de urgenţă. Anchetă de amploare după mai multe decese

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În Franţa au fost declanşate anchete după mai multe decese, produse în timpul penei numerelor de urgenţă care a afectat întreagă ţară miercuri, relatează AFP.

O anchetă pentru "cercetarea cauzelor morţii" a fost deschisă vineri după decesul unui copil de doi ani în vestul Franţei în timpul acestei uriaşe pene de funcţionare a numerelor de urgenţă.

"Am deschis o anchetă pentru cercetarea cauzelor morţii", a declarat pentru AFP procuroarea republicii din oraşul La Roche-sur-Yon Emmanuelle Lepissier, precizând că va fi efectuată rapid o autopsie a copilului.

Autorităţile locale au anunţat joi că un copil de 28 de luni a murit în cursul dimineţii la domiciliul familiei. "Se pare că există o îndoială în privinţa consecinţelor pe care această disfuncţionalitate ar fi putut-o avea în perioada apelului (...) Această îndoială legitimă este cea care ne determină să facem o anchetă administrativă", a declarat joi seară prefectul din Vendée, Benoît Brocard.

Potrivit responsabilului autorităţilor sanitare locale Jean-Jacques Coiplet, un prim apel a fost primit de serviciile de urgenţă la ora 08:21. Mama ar fi încercat anterior "timp de o oră să telefoneze, fără succes, la 18 şi apoi la 15" (numere de urgenţă).

 

Anchetă de amploare



În departamentul Morbihan, un bărbat de 63 de ani a murit miercuri seară la spitalul din Vannes şi procurorul republicii Francois Touron a spus joi că Parchetul va deschide o anchetă "de cercetare a cauzelor morţii".

De asemenea, pe insula franceză La Réunion, în Oceanul Indian, un bărbat a decedat miercuri seară după tentative lipsite de succes ale soţiei sale de a suna la numărul de urgenţă 15.

"Soţia defunctului nu a reuşit să ia legătură cu centrul 15 după ce a încercat acest lucru timp de 20 de minute", a precizat joi seară prefectura într-un comunicat.

Aceasta a cerut apoi ajutorul unei prietene, care a reuşit în cele din urmă să contacteze centrul 15 şi "a furnizat adresa victimei semnalând că acesta avea dificultăţi de respiraţie. O ambulanţă a fost imediat trimisă de SAMU" (serviciul de ajutor medical de urgenţă), se menţionează în comunicat.

Şi în estul Franţei au fost declanşate anchete administrative şi judiciare după decesul unui bărbat de 77 de ani în timpul acestei pene.

"Este foarte probabil ca decesul unei persoane în vârstă de 77 de ani să fi survenit în Haute-Saone în contextul penei naţionale a numerelor de urgenţă", au precizat autorităţile locale, fără a furniza mai multe amănunte privind circumstanţele decesului.

De miercuri după-amiază şi până la miezul nopţii, o pană a unui echipament router al operatorului Orange a împiedicat masiv efectuarea apelurilor către numerele de urgenţă în întreaga Franţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel