Franţa. CARANTINA naţională s-ar putea EXTINDE şi după 1 decembrie

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare
Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare

Noul lockdown la nivel naţional din Franţa, menit să limiteze răspândirea COVID-19, ar putea trebui să fie prelungit dincolo de limita iniţială, 1 decembrie, a declarat joi consilierul ştiinţific guvernamental Jean-François Delfraissy, transmite Reuters.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat miercuri seară că Franţa va intra din nou într-un lockdown naţional începând de vineri pentru a reduce răspândirea noului coronavirus. El a precizat că măsurile respective pot fi relaxate dacă nivelul de contaminare zilnic scade la aproximativ 5.000 faţă de 40.000 în prezent.

''Până la 1 decembrie nu vom ajunge la 5.000 de infectări pe zi. Vă pot spune astăzi în mod direct. Vom avea nevoie de mai mult timp'', a explicat Delfraissy, care conduce consiliul ştiinţific care îi furnizează guvernului francez recomandări cu privire la pandemia de COVID-19.

 

Lockdown şi după 1 decembrie

 

Noile măsuri anunţate de Macron şi care vor intra în vigoare de vineri înseamnă că oamenii vor trebui să rămână în locuinţe cu excepţia achiziţionării de bunuri esenţiale, deplasărilor la medic sau orei zilnice de mişcare în aer liber. Oamenii vor avea nevoie de declaraţii pe proprie răspundere pentru a ieşi din locuinţe.

Oamenilor li se va permite în continuare să meargă la serviciu dacă angajatorul va considera că este imposibil să lucreze de acasă şi, o diferenţă faţă de precedenta izolare din martie, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise. Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale vor fi închise în Franţa începând de vineri în cadrul noului lockdown

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel