Frans Timmermans, mesaj DUR pentru Guvernul Dăncilă

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Skla Keller l-a întrebat pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, ce măsuri va lua Comisia pentru apararea statului de drept în Romania, în contextul deciziei CCR și a discuțiilor despre o posibilă OUG.

„Comisia urmărește cu mare îngrijorarea evoluțiile privind statul de drept din România, inclusiv discuțiile referitoare la o posibilă ordonanță de urgență care să dea posibilitatea celor condamnați definitiv să conteste sentințele în urma deciziei Curții Constituționale care a vizat completurile de 5 judecători ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (7 noiembrie 2018).

Citește și Timmermans: "Guvernul a IGNORAT raportul MCV. Nu am văzut PROGRESE. Să nu facem paşi ÎNAPOI"

Comisia a atras atenția în repetate rânduri și la toate nivelurile asupra faptului că România trebuie să readucă urgent procesul de reformă pe calea cea bună. Acest lucru înseamnă să facă progrese, nu regrese și să se abțină de la orice măsură care ar anula realizările obținute în ultimii ani. Pentru a realiza acest lucru, cel mai bun start ar fi îndeplinirea recomandărilor făcute de Comisie în ultimul raport MCV din noiembrie 2018, să fie stopate modificările, iar procesul să fie reluat de la capăt pe baza unor consultări veritabile și a expertizei oferite de instituțiile internaționale.

Citește și Întâlnirea de la Guvern s-a ÎNCHEIAT. Ce a vorbit DĂNCILĂ cu Frans Timmermans

Comisia își reafirmă hotărârea de a folosi toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a promova și a pune în aplicare respectul pentru valorile europene de bază, prevăzute în articolul 2 al Tratatului Uniunii Europene, inclusiv statul de drept, în toate statele membre”, se arată în răspunsul lui Timmermans trimis Parlamentului European.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel