Franța, în stare de șoc. Doi polițiști dintr-o celebră unitate de elită ar fi violat o femeie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Opinia publică din Franța este șocată de scandalul provocat de o femeie de origine canadiană, care acuză polițiștii unei unități speciale din Franța că ar fi violat-o.

Conform theguardian.com, victima se numește Emily Spanton și a crescut în preajma polițiștilor, tatăl ei fiind ofițer de rang înalt în Canada, astfel că după ce 2 polițiști pe care i-a întâlnit într-un bar din Paris au invitat-o să viziteze faimosul lor sediu de poliție ... ea a fost de acord.

Potrivit propriilor declarații, ea era amețită bine de alcool și tremura ușor pe picioare.

„Știam că nu o să fiu în stare să-mi găsesc hotelul, așa că m-am gândit că dacă merg într-o secție de poliție o să mă mai trezesc, gândindu-mă că acolo vor fi plin de lumini și oameni.", a declarat Emily.

Însă după ce a urcat la etajul 5 al sediului "36 Quai des Orfèvres" și a intrat în sala 461, Spanton susține că a avut parte de "cel mai urât coșmar al vieții" sale.

Ceea ce s-a întâmplat acolo, timp de aproximativ 80 de minute, la primele ore ale zilei de 23 aprilie 2014, este acum subiectul unui proces în Paris și "a șocat Franța" - notează The Guardian.

 

Viol după viol

 

Miercuri, la proces, Emily a plâns în timp ce povestea cum a fost violată de cel puțin 2 bărbați, apoi, în timp ce voia să plece, a fost luată și băgată cu forța în alt cameră și violată din nou.

La bara acuzaților se află 2 ofițeri ai BRI (Brigade de Recherches et d'Intervention) - o unitate de elită, specializată în eliminarea grupărilor de gangsteri și infractori.

Ei resping toate acuzațiile și susțin că femeia a fost de acord să întrețină relații sexuale.

Opinia publică franceză este șocată mai ales de faptul că acest scandal ar putea păta nu doar numele celor 2 polițiști, ci și al întregii unități de elită. Clădirea aflată la "36 Quai des Orfèvre", numită pe scurt 36, este celebră și a fost inclusiv subiecte ale unor filme franceze, dar și în cărțile lui George Simenon din seria comisarului Maigret.

De altfel, pe hainele femeii au fost găsite probe ADN ale celor doi acuzați. De asemenea, ADN-ul ei a fost găsit pe unul dintre polițiști.

 

 „Îi plac orgiile, grăbește-te!”

 

Cei doi acuzați ar fi șters toate pozele și video-urile de pe telefoanele lor din acea noapte, însă un mesaj găsit pe mobilul unui alt coleg de-al lor avea următorul text: „Îi plac orgiile, grăbește-te!”.

Întrebat de procurori dacă este ceva obișnuit să ducă femei tinere în biroul său, unul dintre polițiști, Antoine Q. a replicat: "Nici pe departe". Cu toate acestea, el a recunoscut că în sala 461 se află biroul său și că a întreținut relații sexuale acolo.

Amândoi polițiștii au revenit la locul de muncă. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel