Franța. Un pictor ROMÂN a cumpărat clădirea unei foste școli și a transformat-o UIMITOR (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

George Bodocan, sau Bodo cum îi zic toți și cum își semnează picturile, în vârstă de 40 de ani, s-a mutat în Pougne-Hérisson după zece ani trăiți în 13 case din Paris. 

A căutat diversitate, minți mai deschise, oameni din alte culturi, relatează libertatea.ro. Le-a găsit pe toate la Paris, de unde a călătorit rar – „Toată lumea venea la Paris, aveam impresia că acolo se întâmplă tot”, își amintește Bodo de anii în care Parisul i-a deschis multe drumuri bune. De cum plecat din România, a știut că vrea să rămână la francezi.

Bodo evada cât putea de des în cafenele și pe malurile Senei. O cafenea în care mergea cu plăcere a fost și locul în care l-a cunoscut pe un prieten care l-a ajutat mult. Omul l-a văzut că desenează mereu în cafeneaua lui, Bistro des Artistes, iar într-o zi a vrut să vadă ce. I-a plăcut și în scurt timp a organizat o expoziție în bar.

„Eu nu știam că francezii întârzie așa de mult. Vernisajul a început la 18:00, dar nu a venit nimeni până la 20.00”, povestește Bodo pentru sursa citată despre primul lui contact cu publicul de artă modernă din Paris.

Casa lui e deschisă artiștilor de toate felurile, muzicieni sau scriitori, cât timp lucrează în atelierul și în casa lui. De curând, caricaturistul petrilean Ion Barbu și sculptorul Maxim Dumitraș au lucrat la el, în cadrul sezonului cultural România-Franța, prin care mai mulți artiști de la noi și francezi au avut schimburi de reprezentații.

(w670)

Fără să își propună asta, majoritatea artiștilor pe care i-a găzduit până acum au fost români. Villa SATOR e deschisă însă tuturor națiilor, iar cu cât oamenii sunt mai diverși, cu atât e mai fericit Bodo. Asta a vrut mereu și nu a încetat să caute – diversitatea în toate formele, spațiile și limbile ei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel