Franța. Tânăr român, mort după două săptămâni de suferință. A fost găsit spânzurat în închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr român, de doar 35 de ani, a murit la Spitalul Universitar din Rennes, după ce a fost transportat aici în stare critică în urma unei tentative de suicid petrecută într-un centru de detenție.

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, a fost găsit, pe 19 decembrie. aproape fără suflare, după ce s-a spânzurat într-o celulă de la centrul de detenție administrativă (Cra) din Rennes Saint-Jacques. Transportat în spital în stare critică, el a pierdut, duminică, lupta cu moartea.

În vârstă de 35 de ani, tânărul, arestat în Morbihan, a ajuns în centrul de detenție din Saint-Jacques. La Cimade, asociația de apărare a migranților, denunță această nouă sinucidere într-un centru de detenție administrativă (CRA). Potrivit LA Cimade, el este a 5-a persoană „care a murit într-un loc de privare de libertate din 2017”.

La Cimade subliniază, de asemenea, că durata perioadei de detenție a crescută de la 45 la 90 de zile odată cu adoptarea Legii privind azilul și imigrația în septembrie 2018. „Această măsură crește disperarea celor reținuți”, denunță Maud Steuperaert, manager regional de detenție. 

Cazul său nu este unul izolat, tot mai multe persoane reținute, în cele mai multe cazuri fiind străini, recurg la gesturi disperate din cauza regimului de detenție.  Cei reținuți se revoltă sau își exprimă disperarea prin scrisori publice, greve de foame, revolte sau tentative de incendiere. "Aceste acte, care se înmulțesc cu o frecvență fără precedent, sunt rezultatul unei politici inacceptabile care a dus la o situație extrem de alarmantă", deplânge asociația Cimade.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel