Franța. Rețea de hoți români, ANIHILATĂ. Prejudiciu de peste 400.000 de euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
hoti
hoti

O grupare constituită din cetăţeni români, specializată în furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, a fost destructurată, în urma a şapte percheziţii efectuate în judeţul Galaţi, precizează IGPR.

Potrivit sursei citate, hoţii rupeau sau tăiau noaptea acoperişul clădirilor şi sustragerea sumelor de bani păstrate în casele de marcat.

Sursa citată menţionează că au fost puse în executare trei mandate europene de arestare, emise de autorităţile franceze pe numele persoanelor bănuite.

''În urma a 7 percheziţii, efectuate pe raza judeţului Galaţi, poliţiştii au destructurat o grupare organizată de criminalitate itinerantă, constituită din cetăţeni români, bănuiţi de comiterea a 31 de furturi din societăţi comerciale, din Franţa. La acţiune, alături de poliţiştii români, au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze'', arată IGPR.

Percheziţiile au avut loc miercuri. Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în cursul anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

În urma percheziţiilor au fost conduse în vederea audierii la sediul unităţii de parchet mai multe persoane şi au fost puse în executare trei mandate europene de arestare, emise de autorităţile franceze pe numele persoanelor bănuite.

''În fapt, cetăţenii români cercetaţi sunt bănuiţi că ar fi acţionat în Franţa, în perioada 2013 - 2017, iar modul lor de operare consta în ruperea sau tăierea, în timpul nopţii, a acoperişului de la clădirile în care erau amplasate societăţile comerciale şi sustragerea sumelor de bani păstrate peste noapte în casele de marcat. În acest fel, gruparea ar fi comis 31 de furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 400.000 de euro, fără ca în calculul acestuia să fie luate şi distrugerile cauzate clădirilor'', menţionează IGPR.

La percheziţiile domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi aparatură folosită pentru orientare şi comunicare la comiterea faptelor, respectiv GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT şi staţii de comunicare.

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost instituite sechestre asupra a două autoturisme şi a unui apartament, bunuri despre care există date că au fost achiziţionate cu banii proveniţi din comiterea furturilor.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul criminaliştilor şi poliţiştilor de intervenţie şi acţiuni speciale din cadrul IPJ Galaţi. Totodată, la acţiune au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel