Franța. Peste două SUTE de anchete deschise în urma violențelor JANDARMILOR

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un număr de 209 anchete interne au fost deschise în cazul violenţelor la care ar fi recurs poliţiştii şi jandarmii francezi în timpul manifestaţiilor 'vestelor galbene' din Franţa, a anunţat joi ministrul de interne francez Christophe Castaner, transmite AFP. 

''Acestea sunt anchete care merg de la insultă la răniri care pot fi grave. Dacă au existat greşeli, vor fi şi sancţiuni'', a declarat Castaner pentru postul de televiziune France-2.

Anumite modalităţi de menţinere a ordinii după începerea mişcării 'vestelor galbene', la 17 noiembrie, fac obiectul unor critici virulente din partea manifestanţilor, a partidelor politice şi a militanţilor pentru drepturile civice.

Este denunţată în mod special folosirea ''proiectilelor cu impact cinetic'' (LBD), mai multe persoane fiind rănite grav la ochi de LBD în timpul demonstraţiilor din ultimele luni. Douăzeci şi trei de persoane au afirmat că şi-au pierdut vederea la un ochi din cauza acţiunilor forţelor de ordine franceze, potrivit unor statistici independente.

Ministrul de interne francez a denunţat în schimb indiferenţa opiniei publice faţă de cei ''1.628 de poliţişti şi jandarmi'' răniţi de la începutul manifestaţiilor.

Castaner a exemplificat cu cazul unui poliţist care a suferit o fractură de maxilar după ce a fost lovit cu o bucată din caldarâm. ''Nimeni nu vorbeşte despre un poliţist sau jandarm care este rănit, ca şi cum este ceva normal. Acest lucru este dezgustător'', a deplâns oficialul francez.

Mişcarea 'vestelor galbene' a fost marcată de violenţe între demonstranţi şi forţele de ordine şi în alte oraşe franceze, precum Toulouse şi Bordeaux (sud-vestul ţării).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel