Franța. Șofer român de TIR, condamnat în regim de urgență: „Am fost un prost”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un tânăr de 19 ani a fost arestat, după ce l-a înjunghiat pe fostul partener român al mamei sale. „Nu trebuie să o mai atingi”
Un tânăr de 19 ani a fost arestat, după ce l-a înjunghiat pe fostul partener român al mamei sale. „Nu trebuie să o mai atingi”

„Am fost un prost!”, spune șoferul român de TIR condamnat la 3 ani de închisoare și 150 de mii de euro amendă, în Franța. În vârstă de 30 de ani, Cosmin a rămas și fără camionul pentru care a muncit pe brânci ca să-l cumpere.

Un șofer român de TIR a fost condamnat în regim de urgență în Franța la 3 ani de închisoare și amendă de aproape 150.000 de euro. A fost arestat sâmbăta trecută și judecat miercuri, la Nisa, unde a încercat să explice judecătorului că a fost naiv și că nu e delicvent.

„Recunoști faptele?”, l-a întrebat președintele instanței, iar tânărul șofer român, audiat prin video conferință, coboară capul și răspunde în limba română, suspinând: „Recunosc ...”.

 

„Vameșii l-au văzut stresat, cu mâinile tremurând”

 

Victor-Cosmin Boros, 30 de ani, a fost arestat sâmbătă, 30 mai, la ora 5 dimineață, la cabina de taxare Turbie, de pe A8. Venea din Spania cu camionul său și mergea în Italia.

„Vameșii l-au văzut stresat, cu mâinile tremurând”, explică președintele curții, Alain Chemama, în timpul audierii de la Nisa, potrivit Observator. Și asta dintr-un motiv întemeiat. În timp ce inspectau marfa din semiremorcă, agenții au simțit mirosul de canabis, pe care l-au descoperit apoi în 77 de pungi sigilate termic. În total, 82 de kg.

Canabisul a fost încărcat la Jonquera, la granița franco-spaniolă, iar șoferul român trebuia să-l livreze la Savona, la ieșirea de pe autostrada. "Am fost un prost. Am vrut acești bani ca să-mi repar camionul.", a explicat Victor-Cosmin Boros. Tânărul intenționa să-și înceapă propria afacere și dacă ducea marfa la destinație primea 5.000 de euro.

 

Valoarea drogurilor, evaluată la 144.580 euro

 

Valoarea drogurilor a fost evaluată, foarte exact, la 144.580 euro. E exact amenda vamala la care a fost condamnat românul. Și asta pentru că nu l-a convins pe judecător că e inocent: "Traficanții nu ar fi lăsat 150.000 de euro pe mâna unui necunoscut!", a spus acesta, în ciuda faptului că avocata apărării a susținut că românul nu e un delicvent, nu are profilul traficantului experimentat.

Instanța a decis la finalul ședinței condamnarea la 3 ani de închisoare, amendă și confiscarea camionului. Doar marfa care era transportată legal a fost înapoiată proprietarului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel