Franța. HAOS pe autostrăzi după ce „vestele galbene” au INCENDIAT cabinele de încasare a TAXEI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Protestatarii francezi din mişcarea aşa-numitelor „vestele galbene” au provocat haos în transporturi astăzi după ce au ocupat cabinele de încasare a taxei de autostradă şi unora le-au dat foc, relatează Reuters.

Cel mai mare operator de autostrăzi din Franţa, Vinci Autoroutes, a declarat într-un comunicat că demonstraţiile sunt în curs de desfăşurare în 40 de locaţii din reţeaua sa şi că multe intersecţii de autostradă au fost puternic avariate, în special în sudul Franţei.

Staţia de taxare Bandol, la est de Marsilia, în sudul Franţei, a fost avariată de un incendiu în timpul nopţii trecute şi autostrada A50 a fost închisă, a declarat Vinci, a cărui reţea este în principal în sudul şi vestul ţării.

Citește și Franța. Șofer român, BĂTUT de protestatari în veste galbene. I-au strigat "Român împuţit"

Mai multe persoane au murit în accidente rutiere în timpul blocărilor de drumuri de către "vestele galbene" în ultimele săptămâni, mai ales în numeroasele sensuri giratorii blocate de grupuri de demonstranţi.

În ultimele patru sâmbete, demonstranţii au incendiat maşini, au jefuit magazine şi s-au ciocnit cu poliţia la Paris şi în alte oraşe franceze, deşi protestele săptămâna trecută în capitală au fost mai reduse ca număr şi mai paşnice decât cele anterioare.

Protestatari furioşi pe costurile ridicate ale combustibilului au distrus de asemenea sute de radare de urmărire a traficului în întreaga Franţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel