Franța. Cine este preotul ortodox împușcat în atacul de la Lyon

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preotul ortodox grec împușcat sâmbătă la Luon a fost identificat ca fiind Nikolaos Kakavelakis, un cetățean grec în vârstă de 52 de ani. El a fost grav rănit în urma atacului.

Părintele Kakavelakis a fost împuşcat de două ori, în jurul orei locale 17:00, în timp ce închidea Biserica Ortodoxă greacă ”Bunavestirea”, din arondismentul VII al oraşului, a declarat o sursă de poliţie. 

Autorul atacului a fugit de la faţa locului după ce a tras în prelat care se afla în afara bisericii, a informat poliţia anterior. Autorităţile locale şi procurorii au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act şi nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din oraş a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de interne Gerald Darmanin a creat o celulă de criză la minister.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă, Ministerul grec de Externe a condamnat atacul şi a declarat că va rămâne în contact cu autorităţile franceze, potrivit Agerpres.

 

O „oroare care depăşeşte logica umană”⁣

 

Şeful Bisericii Ortodoxe greceşti, arhiepiscopul Ieronymos, a denunţat sâmbătă atacul asupra unui preot ortodox grec care a fost grav rănit la Lyon, în Franţa, numind acest act drept o „oroare care depăşeşte logica umană”⁣, relatează AFP.

„Această oaroare depăşeşte logica umană, faptul că o religie poate înarma mâinile teroriştilor orbiţi de ură″⁣, a afirmat monseniorul Ieronymos citat de agenţia presă din Grecia, Ana.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat atacul într-un tweet, subliniind că libertatea conştiinţei este un drept pentru toată lumea din Europa şi trebuie respectat, în timp ce violenţa este intolerabilă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel