Franța. Autorul atacului de la Dieuze este un soldat în curs de instruire

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură express.co.uk
Sursa foto: captură express.co.uk

Autorul atacului cu cuţitul în urma căruia a fost rănit luni un jandarm la Dieuze, în estul Franţei, este un soldat în curs de instruire, au dezvăluit marţi surse oficiale citate de Reuters. 

Luni seara, un bărbat a atacat cu cuţitul mai mulţi ofiţeri de jandarmi, într-o cazarmă, rănindu-l la mână pe unul dintre ei. Agresorul a fost doborât apoi de gloanţe trase în legitimă apărare şi a fost spitalizat la Metz (la circa 50 de kilometri de Dieuze) cu răni în zona abdomenului.

Cu puţin timp înainte de atac, poliţia a primit un apel telefonic din partea unei persoane care afirma că face parte din forţele armate şi pregăteşte un atac la Dieuze în numele Statului Islamic, afirmă presa franceză. Ulterior, cazarma de jandarmi din comuna cu mai puţin de 3000 de locuitori a fost înconjurată de circa 15 vehicule ale jandarmeriei şi pompierilor.

Ministrul apărării, Florence Parly, a confirmat pe Twitter că atacatorul este un tânăr soldat, aflat în perioada de probă după primele două luni de instrucţie, care nu era de serviciu când a comis atentatul, potrivit Agerpres.

Al doilea atac violent în ultimele patru luni

Incidentul de la Dieuze a fost al doilea caz de atac violent comis în ultimele patru luni din interiorul forţelor de ordine din Franţa. Reuters reaminteşte că în octombrie anul trecut, Michel Harpon, asistent pentru tehnologia informaţiei la sediul central al poliţiei pariziene, a ucis patru oameni cu cuţitul, înainte de a fi împuşcat mortal. El se convertise la islam şi manifestase indicii de radicalizare înainte de atentat, dar nu a fost anchetat oficial şi şi-a păstrat locul de muncă.

Reuters apreciază că în Franţa vor urma din nou întrebări despre modalităţile de protecţie împotriva persoanelor radicalizate care se infiltrează în serviciile de securitate. În ţară trăiesc mulţi musulmani, iar în ultimii ani mai mulţi militanţi islamişti au comis atentate grave la Paris. În noiembrie 2015, în urma celui mai sângeros atentat din Franţa de după al doilea război mondial - o serie de atacuri coordonate la teatrul Bataclan şi în ale locuri din capitală - 130 de oameni au fost ucişi de gloanţe şi bombe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel