Franța. 33 de români, judecați într-o fostă bază nazistă. Au făcut sute de victime (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

33 de români sunt judecați marţi în Franţa într-un dosar de proporţii.

19 bărbaţi şi 14 femei vor fi judecaţi începând de marţi în Franţa, la Saint-Nazaire, într-o fostă bază nazistă pentru submarine. Majoritatea inculpaţilor provin din Drobeta Turnu-Severin, iar acuzaţiile la adresa lor sunt de furt de pe carduri bancare. Din bandă făcea parte şi o franţuzoaică, iubita unuia dintre români.

Potrivit Le Parisien, cei 33 de membri ai bandei locuiau în regiunea din jurul oraşului Nantes şi furau carduri la diverse târguri, saloane şi serbări populare organizate atât în această zonă, cât şi în oraşul Lille din nord-vestul Franţei. În total, ar fi produs un prejudiciu de cel puţin 220.000 de euro. Dat fiind numărul mare al victimelor – peste 230, la care se adaugă 26 de bănci – şi al acuzaţilor, singurul spaţiu potrivit pentru desfăşurarea procesului, care ar putea dura până la sfârşitul lunii februarie, a fost identificat în fosta bază pentru submarine folosită în timpul ocupaţie naziste.

Conform anchetatorilor, românii operau în grupuri de 3-5 persoane care îşi alegeau cu grijă victimele, vizând mai ales vârstnici. Când aceştia mergeau la bancomat ca să facă o retragere, membriii bandei le distrăgeau atenţia, api le luau cardurile şi scoteau bani de pe ele. Deseori, victimele îşi primeau cardul înapoi, românii sperând astfel ca furtul să rămână neobservat.

Procurorii susţin că banda ar fi fost extrem de bine organizată, având inclusiv un şef care dădea ordine din România. Din banii furaţi, hoţii îşi luaseră maşini de lux – BMW, Porsche sau Audi, bijuterii şi ceasuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel