Fostul oligarh Mihail Hodorkovski: După Ucraina, Putin va trece la ţările baltice

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fostul oligarh Mihail Hodorkovski - După Ucraina, Putin va trece la ţările baltice.
Fostul oligarh Mihail Hodorkovski - După Ucraina, Putin va trece la ţările baltice.

Mihail Hodorkovski, oligarhul auto-exilat, care a fost cel mai bogat om din Rusia, a vorbit, într-un interviu acordat CNN, că, în cazul în care Ucraina va fi îngenuncheată, Putin nu se va opri aici, dar va ataca şi alte state, iar primele vor fi ţările baltice.

„Trebuie să înţelegem că, în mintea lui, Putin este în război, dar nu cu Ucraina. El este în război cu Statele Unite şi NATO. Sunt absolut convins că, dacă Putin decide că a câştigat în Ucraina, războiul se va extinde. Următorii paşi vor fi ţările baltice”, a spus Hodorkovski.

Hodorkovski a mai spus că el crede că Putin a „înnebunit” atunci când a văzut că ucrainenii nu i-au primit cu braţele deschise pe invadatorii ruşi. 

„Faptul că oamenii din Harkov nu i-au întâmpinat cu flori, nu doar că l-a înfuriat, chiar cred că l-a înnebunit de-a dreptul. Atunci a început să bombardeze Harkovul şi Kievul", a menținat Hodorkovski.

Citeste si. Biden îl numeşte pe Putin „criminal de război“: Kremlinul reacționează

Hodorkovski, un critic vehement al lui Putin, a fost odată cel mai bogat om al Rusiei, până la arestarea sa din 2003, sub acuzaţia de fraudă şi evaziune fiscală. El spune că acţiunile împotriva sa au avut motivaţie politică. Compania lui de petrol a fost preluată de statul rus după arestare. Hodorkovski a fost închis timp de aproape un deceniu, fiind eliberat în 2013, relatează tvrmoldova.md

Vezi si:  Dezastru umanitar la Mariupol: Peste 160.000 de civili sunt în continuare fără hrană, căldură, apă și mijloace de comunicare 

Șările baltice, Estonia, Letonia şi Lituania, sunt  membre ale Alianţei Nord Atlantice. Preşedintele american Joe Biden a reafirmat, la Varşovia, că articolul 5 din Tratatul NATO, care stipulează că un atac asupra unei ţări membre a Alianţei Nord-Atlantice este un atac asupra tuturor, constituie o „datorie sacră'' pentru Statele Unite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel