Fost profesor universitar, reprezentant al Italiei la OMS, înșelat, sechestrat și maltratat la domiciliu de o femeie de 50 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fost profesor universitar înșelat, sechestrat și maltratat la domiciliu de o femeie 50 de ani. Femeia a fost acuzată de săvârșirea infracțiunilor de sechestrare a unei persoane invalide, delapidare, șantaj și rele tratamente.

Șase ani de închisoare și cinci ani de interdicție de a ocupa funcții publice: aceasta este sentința pronunțată de Tribunalul din Rimini pentru o femeie de afaceri de origine elvețiană în vârstă de 50 de ani, acuzată că a înșelat, segregat și maltratat timp de ani de zile un fost profesor universitar pensionar și angajat al Ministerului de Externe.

Femeia a fost acuzată de infracțiunile de sechestrare a unui invalid, deturnare de fonduri, extorcare de fonduri și rele tratamente, după ce a fost arestată de carabinieri în urmă cu doi ani la Riccione, unde avea reședința.

"Judecătorul secției penale Raffaele Deflorio l-a condamnat, de asemenea, pe inculpat la plata cheltuielilor de judecată, precum și la plata unei sume provizorii imediat executorii de 20.000 de euro", au declarat avocații Codacons Carlo Rienzi și Vincenzo Rienzi, avocații victimei Urbano Stenta, în vârstă de 81 de ani, orb din naștere și o autoritate în domeniul politicilor pentru persoanele cu dizabilități care l-a determinat să reprezinte Italia la OMS.

Fost profesor universitar, reprezentant al Italiei la OMS, înșelat, sechestrat și maltratat la domiciliu de o femeie de 50 de ani 



De fapt, Stenta s-a constituit parte civilă în proces după ce a fost identificat ca victimă a femeii care, potrivit anchetatorilor, a maltratat și un fost om de afaceri cu handicap din regiunea Marche și a obligat-o pe mama sa de 83 de ani, care suferă de demență, să trăiască ani de zile într-o casă murdară, pe fondul unor amenințări și hărțuiri continue.

Potrivit relatării bărbatului în vârstă de 81 de ani, femeia l-a convins să o urmeze în apartament, unde l-a lipsit de libertate, dar și de bani, profitând de orbirea sa. Potrivit acuzării procurorului, femeia a reușit să scoată de la bărbat aproximativ 100.000 de euro pe parcursul a mai multor luni.

"Stenta a fost sechestrat și lăsat fără bani și telefon, pensia sa fiind folosită de femeie pentru a-și cumpăra mașini și pentru a înființa firme false", au explicat avocații pensionarului. În spatele înșelăciunii, potrivit acuzării, se afla o strategie infracțională precisă, care presupunea abordarea persoanelor aflate în dificultate, câștigarea încrederii acestora și apoi segregarea lor și sustragerea banilor.

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel