FORT anunță miting în Piața Victoriei și PROTESTE naționale

Narcis Popa / 29 ian 2019, 13:03 Salveaza PDF Comentarii

Transportatorii români vor participa, pe 21 februarie, la un miting de protest în Piaţa Victoriei, deoarece Guvernul nu a răspuns revendicărilor transportatorilor, anunţă marţi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT). 

La protestul din Piaţa Victoriei vor participa reprezentanţi ai tuturor asociaţiilor de transportatori membre FORT, care se vor deplasa la Bucureşti cu mijloace de transport mărfuri şi pasageri, oprind activitatea pentru o perioadă nedeterminată, menţionează Federaţia. De asemenea, FORT a decis şi reluarea protestelor la nivel naţional după mitingul de la Bucureşti.

"În plină dezbatere europeană a noilor modificări legislative aplicabile sectorului de transporturi la nivel european şi în contextul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Europei, Guvernul se întoarce cu spatele la solicitările transmise de FORT şi refuză dialogul, în timp ce Ministerul Transporturilor se află sub o conducere interimară după ce a beneficiat de prestaţia unui ministru care a generat un întreg haos în acest sector de activitate. Solicitările FORT de a se întâlni cu reprezentanţii Guvernului României nu au primit un răspuns favorabil, cu toate că agenda discuţiilor este una extrem de importantă pentru viitorul transporturilor rutiere. Refuzul de a dialoga este inexplicabil, mai ales dacă se ţine cont de aportul transporturilor autohtone la bugetul de stat precizează sindicaliştii", se precizează în comunicatul transmis de Federaţie.

Protestele, din a doua jumătate a lui februarie

 

Ca urmare a acestei situaţii, FORT anunţă ample mişcări de protest în a doua jumătate a lunii februarie, într-o ultimă încercare de a sensibiliza membrii Guvernului să accepte dialogul.

Federaţia Operatorilor Români de Transport aminteşte că a solicitat Guvernului României, în urmă cu două săptămâni, intrarea într-un dialog constructiv şi eficient pentru asigurarea reprezentării intereselor României în Europa şi a stabilităţii legislative de care transporturile autohone au mare nevoie.

FORT menţionează că a transmis Guvernului României o adresă oficială în vederea organizării urgente a unei întâlniri în cadrul căreia să se discute următoarele revendicări: dezvoltarea responsabilă a infrastructurii de transport şi respectarea termenelor lucrărilor contractate, renunţarea de la 1 februarie 2019 la supraacciza aplicată carburanţilor; constituirea urgentă, împreună cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, în cadrul Guvernului, pentru monitorizare şi intervenţie legislativă la nivel european; modificarea urgentă a legislaţiei transporturilor pentru combaterea activităţilor ilegale din domeniu; anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy