Focuri de armă la frontiera României cu Republica Moldova

Andreea Cosma |
Data publicării:
Politia de Frontiera
Politia de Frontiera

S-au tras focuri de armă în apropierea frontierei cu Republica Moldova pentru a opri mai multe persoane care au vrut să intre în țară cu țigări de contrabandă. Polițiștii nu au reușit să îi oprească, trei trecând în Republica Moldova cu barca, iar altul a fugit în pădure.

Acțiunea a avut loc luni noaptea, când au fost observate, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Santa Mare, judeţul Botoşani, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-o mașină.

Când i-au văzut pe polițiștii de frontieră, profitând de configuraţia terenului, cei patru au abandonat coletele și mașina, iar trei dintre ei au reușit să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere.

„Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în acele colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 40.000 de ţigarete (2.000 de pachete), în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7500 de lei”, spune Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă şi intrarea sau ieșirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României și încearcă să depisteze persoanele implicate, iar la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel