Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din România. Ce spun autorităţile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile au anunţat un focar de Covid-19 la un centru de persoane vârstnice din municipiul Bacău. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, 27 de persoane au fost confirmate pozitiv, atât personal de îngrijire, cât și beneficiari.

 

 

La ora actuală există o anchetă epidemiologică în derulare, desfășurată de către specialiștii DSP Bacău, scrie Mediafax. Printre măsurile luate se numără izolarea în secțiile de Boli Infecţioase din cadrul unităților sanitare sau în alte secții de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Onești, care este spital suport Covid-19, pentru toate cazurile simptomatice atât din rândul personalului de îngrijire cât și a beneficiarilor.

Specialiștii DSP au dispus monitorizarea clinică zilnică a tuturor persoanelor din cadrul centrului și respectarea măsurilor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru. „Personalul medical și auxiliar de îngrijire este obligat să poarte echipamentul de protecție individual corespunzător”, au precizat reprezentanții DSP Bacău.

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a declarat pentru Mediafax că focarul a fost înregistrat la un centru privat de vârstnici din municipiul Bacău.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel