Florin și Gabriel, gemeni români adoptați în SUA după naștere, și-au găsit mama după 30 de ani: „Vrem să cunoaștem locurile unde ne-am născut“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Florin și Gabriel au fost născuți în anul 1991 și la doar 7 săptămâni au fost dați spre adopție unei familii din SUA. Acum, după 30 de ani de atunci, cei doi frați au vrut să își caute și să își găsească mama, iar asta s-a întâmplat într-un timp nesperat de scurt.

Florin și Gabriel Bănică sunt astăzi doi cetățeni americani. Cei doi frați de origine română au vrut să își caute, după atâta timp, mama naturală. Potrivit ultimului document oficial, emis de o instanță în anul 1991, mama sa, care avea 35 de ani la data nașterii lor se numește Dumitra Bănică. Aceasta avea domiciliul declarat la momentul respectiv în satul Bîra din comuna prahoveană Balta Doamnei.

Cei doi frați și-au postat povestea pe pagina de Facebook The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României. Iar eforturile lor au fost răsplătite.

„Noi suntem BĂNICĂ GABRIEL și FLORIN gemenii adoptați la 7 săptămâni din Balta Doamnei, județul Prahova. Mama noastră a fost foarte fericita ca a putut sa ne adopte pe amândoi și să creștem frumos împreună. Și pentru ca mereu ne-a fost alături, în momentul în care ne-am hotărât să o căutăm pe mama biologica, ne-a susținut și ajutat cu tot ce a putut. Ne-a facilitat toate informațiile necesare găsirii mamei noastre biologice, Dumitra Bănica.

Am apelat la aceasta pagina în urma cu o lună în speranța ca o vom găsi. Ieri dorința noastră s-a împlinit. Cu ajutorul acestei pagini și a jurnaliștilor de la Observatorul Prahovean aseară am văzut-o și am vorbit cu cea care ne-a dat viață. Suntem cei mai fericiți și încă nu ne vine sa credem ca visul nostru a devenit realitate.

Încă de când am aflat ca suntem adoptați din România am fost fascinați și de îndată ce va fi posibil vom călători în țară pentru a cunoaște locurile în care ne-am născut și pe cea care ne-a dat viață. Tot ce ne dorim e sa o vedem și sa o îmbrățișam“ au transmis cei oi frați pe pagina mai sus amintită.

Căutările celor doi au pornit de la o anchetă socială din 1991 efectuată la solicitarea Tribunalului București și așa au putut afla detalii despre mama lor. Gabriel și Florin Bănică s-au născut pe 27 aprilie 1991 și au fost înfiați de aceeași familie de americani, iar mama sa i-a abandonat imediat după naștere la cumnata ei din București.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel