PSD joacă tare. Iordache: "NU schimbăm nimic. Președintele va fi OBLIGAT"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Florin Iordache a reacţionat imediat după declaraţiile critice făcute de preşedintele Klaus Iohannis la adresa bugetului pe anul 2019. 

Florin Iordache susţine că preşedintele nu este foarte bine pregătit să comenteze despre buget şi că majoritatea parlamentară îi va trimite proeictul în aceeaşi forma, oblogându-l pe şeful statului să îl promulge.

"Sper cât mai repede să îl retrimită, astfel încât, într-un plen reunit, să îl trimitem în această formă. (...) Îi vom retrimite legea astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge (…) Nici nu era foarte bine pregătit preşeditele. Căuta tot felul de scuze, că de fapt nu îşi doreşte să promulge bugetul. Dar tocmai ca să arătăm forța și capacitatea majorității, în cel mai scurt timp vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul. (...) Am demonstrat cu date și statistici că bugetul se suține. Ne-am asumat întârzierea prezentării bugetului, dar bugetul se susține",a declarat Florin Iordache.

Afirmaţiile vicepreşedinelui PSD vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va nu promulga bugetul pe acest an şi va retrimite Legea în Parlament pentru corectare.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel