Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Prima declarație după victorie. LIVE TEXT

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

 Florin Cîțu a fost ales președintele PNL. A obținut peste 60% din voturile valabil exprimate.

Cei aproximativ 5.000 de delegaţi au votat timp de peste o oră. Florin Cîțu a fost prima opțiune a liberalilor pentru funcția de președinte. Cîțu a menționat că se aștepta la victorie.

„Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră pentru că am spus din primul moment că echipa câștigătoare este singura soluție pentru Partidul Național Liberal. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi”, a declarat Cîțu, imediat după victorie.

Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%, iar contracandidatul său, Ludovic Orban 1898 de voturi, în proporție de 37

Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39%,

Deși a fost huiduit, Cîțu spune că a fost un Congres bine organizat.


"Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască... Totul este ok. Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine", a precizat Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.

Orban, fostul președinte al liberalilor, acuză aripa Cîțu de presiuni



Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat că echipa contracandidatului său a cerut în cel puţin 14 organizaţii controlul direct al votului la congres, iar ca măsură suplimentară li s-a solicitat delegaţilor să îşi fotografieze buletinul de vot.

"În cel puţin 14 organizaţii li s-a solicitat controlul votului direct de către cineva, dar nu le-a ţinut figura controlul votului, iar ca măsură secundară - să îşi fotografieze şi să transmită fotografia cu votul pentru Cîţu la un coordonator care, din câte ştiu, este un coordonator la zece oameni", a susţinut Orban, după ce a votat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel