Florin Cîţu: Călătoresc mult în zonele sărace, ocolite de investiţii, unde banii au ajuns pe mâini greşite

Liviu Ludovic / 25 iun 2021, 13:57 Salveaza PDF Comentarii
gov.ro
gov.ro

Premierul Florin Cîţu a subliniat, vineri, importanţa investiţiilor în zone dezavantajate, menţionând că în ultima perioadă a călătorit mult în ţară, inclusiv în regiuni în care nu s-a investit în infrastructură.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) şi Comitetul Economiei Germane pentru Europa de Est e.V. (OA), cu sprijinul Asociaţiei Camerelor Germane de Comerţ şi Industrie e.V. (DIHK).

"Da, călătoresc şi mă duc mult în zonele sărace, care au fost ocolite de investiţii. De fapt, banii au fost direcţionaţi către acele zone, dar nu au ajuns să fie investiţi în infrastructură sau în dezvoltarea comunităţilor. Acei bani au ajuns pe mâini greşite şi vrem să ne asigurăm că acest lucru nu se mai întâmplă pe viitor", a spus Cîţu.

Premierul a menţionat că Guvernul îşi propune susţinerea comunităţilor sărace, sprijinind dezvoltarea infrastructurii în aceste zone fie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fie prin fonduri guvernamentale.

"România va trece în următorii opt ani printr-o transformare importantă. Banii care vor veni în România vor merge direct în acele zone care au fost ocolite de guvernele anterioare. Da, este o provocare grea. Vom avea grijă ca fiecare bănuţ să fie contabilizat - aceasta este o altă promisiune pe care o fac în mod public -, dar vom livra rezultate şi acest lucru e important, deoarece este o oportunitate unică pentru dezvoltarea economiei româneşti", a adăugat premierul, potrivit Agerpres.

Spitale, autostrăzi și căi ferate, până în 2024

 

În ce priveşte proiectele cheie pe care Guvernul doreşte să le realizeze prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Cîţu a vorbit despre construirea de spitale până în 2024, precum şi investiţii în autostrăzi şi căi ferate.

"Pandemia ne-a arătat că sistemele de sănătate din toată lumea s-au aflat sub presiune. În România nu a mai fost construit un spital în ultimii 30 de ani. Vom construi câteva spitale moderne, în următorii ani, prin PNRR. O altă prioritate este reprezentată de infrastructură. În ultimii ani s-au făcut promisiuni, dar nu au fost puse în realizare. Noi vom realiza. Infrastructura este coloana vertebrală a dezvoltării", a mai spus el.

Premierul a menţionat că actualul Guvern are obiective care ar urma să se desfăşoare pe durata a două mandate, fiind vorba despre proiecte care se vor derula inclusiv până în 2028.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy