Florin Cîțu: Ordonanţa lăcomiei, o CRIMĂ la adresa economiei. Dragnea ASCUNDE documentul de la BNR

Andreea Cosma |
Data publicării:

Scandalul pe ordonanţa lăcomiei este departe de final. Liberalul Florin Cîţu a prezentat aseară, pe pagina sa de Facebook, ujn document de la BNR pe care Liviu Dragnea nu doreşte să îl dezvăluie public. 

Potrivit senatorului PNL, documentul întocmit de prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale, Florin Georgescu, ar arunca în aer toată guvernarea PSD-ALDE. 

”Studiul BNR arată clar că doar în 2019 și în 2020 economie pierde doar de la taxa pentru sistemul bancar 2% pe creșterea economică. Asta înseamnă că și bugetul este construit pe date eronate, false. (...) În acest moment, Liviu Dragnea face orice ca acest studiu să nu ajungă la Standard and Poors. E clar că acești oameni, nu numai că sunt iresponsabili, aici vorbim de crimă cu premeditare la adresa economiei românești”, a declarat liberalul Florin Cîţu la Realitatea TV.

În postarea sa de pe Facebook, senatorul a mai precizat că Liviu Dragnea a fost şocat datele prezentate în studiu şi că i-a chemat pe Darius Vâlcov şi Eugen teodorovici să explice.

"Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională De Strategie şi Prognoză care i-a asigurat că efectele oug 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate".

Potrivit aceleiaşi surse, Guvernul României ar fi primit scrisori de avertisment din partea Băncii Centrale Europene și de la vicepreședintele Comisiei Europene, chiar şi o scrisoare în care Executivul este amenințat cu amendă pentru taxele și plafonările de prețuri din sectorul energetic.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel