Finlanda revizuieşte restricţiile pentru cetăţenii care vin din mai multe ţări europene. Nu şi pentru România

Andreea Cosma |
Data publicării:

Guvernul finlandez revizuieşte ultimele restricţii privind călătorii care vin din anumite state din spaţiu Schengen, dar şi din restul blocului comunitar şi câteva state non-europene. Cu toate acestea, însă, restricţiile pentru cei care vin din România ar putea rămâne în vigoare până luna viitoare, potrivit informaţiilor transmite de Ambasada României în Finlanda.

"Vă informăm că Guvernul finlandez, pe baza celei mai recente evaluări epidemiologice, a revizuit restricțiile privind accesul în Finlanda, prevederile urmând să intre în vigoare începând cu data de 24 august 2020. Astfel, în ceea ce privește frontierele interne Schengen, se vor relua controalele între Finlanda și Islanda, Grecia, Malta, Germania, Norvegia și Danemarca. Exceptate de la aceste reguli vor fi comunitățile locale de la frontiera cu Norvegia și Suedia.

Restricțiile privind frontierele externe (cu state non-Schengen) vor fi reinstituite între Finlanda și Irlanda, Cipru și San Marino, precum și pentru rezidenții japonezi care circulă în Finlanda din Japonia.

Potrivit ultimei revizuiri, se mențin măsurile restrictive privind accesul cetățenilor români în Finlanda, cel puțin până la data de 8 septembrie", se arată pe pagina Ambasadei României în Finlanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel