Filmul românesc, în Mexic

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Ciclu de film european Cineforo a Universității din Guadalajara – Mexic dedică o săptămână cinematografiei românești, naționalitate care a avut un „boom"în ultimii ani în cea de-a șaptea artă. Dovada incontestabilă fiind acordarea premiului Ursul de Aur, la cea de-a 68-a ediție a Berlinale, pentru "Touch Me Not", în regia Adinei Pintilie, la categoria "Cel mai bun film".

Festivalul de film românesc va sărbători cea de-a doua ediție, datorită Ambasadei României, Institutului Cultural Român și Cineteca Nacional din Ciudad de Mexico. Cu această ocazie vor fi prezentate o serie de șase filme de lung metraj care poartă amprenta noului val al cinematografiei românești.

"Breaking News" va fi filmul care va deschide spectacolul. Îi urmează cel mai recent film al lui Adrian Sitaru, „Fixeur“, nominalizat la Oscar, în 2018, pentru cel mai bun film într-o limbă străină, „Ana, mon amour“, film câștigător al Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuție artistică la 2017 Berlinala, ”Pororoca", recunoscut la ultima ediție a Festivalului de Film de la San Sebastian și "Afacerea Est" a lui Igor Cobileanski.

În cele din urmă, seria se va încheia cu capodopera lui Lucian Pintilie: "Reconstituirea", film care sărbătorește cea de-a 50-a aniversare de la premiera la Festivalul de Film de la Cannes. 

 

Sursă foto -  Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel