Oscar 2021. Filmul Nomadland a câștigat premiul

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Oscar 2021. Nomadland a câștigat Oscarul
Oscar 2021. Nomadland a câștigat Oscarul

Lungmetrajul "Nomadland" a fost marele câştigător al celei de-a 93-a gale de decernare a premiilor Oscar, impunându-se la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" (Chloe Zhao) şi "cea mai bună actriţă în rol principal" (Frances McDormand), duminică seară, la Los Angeles, într-un eveniment care a marcat numeroase premiere, precum şi revenirea la formatul fizic al ceremoniilor strălucitoare de la Hollywood după o îndelungată pauză provocată de pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Transmisiunea televizată a galei Oscar 2021, limitată la elementele sale esenţiale din cauza constrângerilor provocate de pandemia de COVID-19, a fost diferită de ceremoniile din anii precedenţi, fiind lipsită de obişnuitele sale reprezentaţii umoristice şi muzicale, dar marcată de discursuri mai lungi ale câştigătorilor.

Confirmând promisiunile făcute de producătorii evenimentului, cea de-a 93-a gală a premiilor decernate de Academia de film americană a marcat o desprindere de trecut, întrucât nu a inclus tradiţionalul monolog de deschidere şi secvenţele de muzică şi dans, care, de obicei, completau pauzele dintre premii.

Interpretările celor cinci piese nominalizate în acest an la categoria "cel mai bun cântec original" au fost înregistrate în avans şi difuzate într-o transmisiune specială a postului ABC, care a precedat gala principală.

Totodată, gala s-a desfăşurat într-un decor special - o sală de bal amenajată sub forma unui cabaret în Union Station, o gară din centrul oraşului Los Angeles -, precum şi în spaţiul său tradiţional de desfăşurare, Dolby Theatre.

Nomadland a câștigat de asemenea BAFTA și Globul de Aur

 

La această categorie au fost nominalizate producţiile cinematografice "The Father", "Judas and the Black Messiah", "Mank", "Minari", "Nomadland", "Promising Young Woman", "Sound of Metal", "The Trial of the Chicago 7".

Acest film, care a primit deja premiile BAFTA şi Globul de Aur la aceeaşi categorie, i-a adus şi Oscarul pentru regie cineastei chineze Chloe Zhao.

Filmul spune povestea unei femei de 60 de ani care pierde tot ce avea şi porneşte într-o călătorie prin Vestul American, trăind viaţa unui nomad modern. În rolurile principale pot fi urmăriţi actorii Frances McDormand, David Strathairn şi Linda May.

Protagonista filmului "Nomadland", Frances McDormand, a câştigat cel de-al treilea Oscar din cariera sa, intrând astfel într-un club extrem de select, din care fac parte doar şapte artişti. Ea a câştigat precedentele sale două trofee pentru filmele "Fargo" şi "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel