Filmul lui Claudiu Mitcu, premieră mondială în Spania

Echipa Stiri Diaspora / 15 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Documentarul Rețeaua urmărește drumul citostaticelor din Austria și Ungaria până la pacienții din România.

Timp de 5 ani, peste 400 de români care locuiesc în Europa de Vest, rudele lor sau simpli turiști au cumparat și au adus în România medicamentele necesare pacienților aflați în impas sau medicilor acestora. Fără vreo recompensă materială, de multe ori chiar pe propria cheltuială. Documentarul "Rețeaua" urmărește drumul medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria și Ungaria până la pacienții din România, ne prezintă modul în care rețeaua funcționa și pe o parte dintre actorii-cheie ai acesteia.

 


Filmul este produs după o investigație jurnalistică realizată de Vlad Mixich.

 

Documentarul “Rețeaua” în regia lui Claudiu Mitcu va avea premiera internațională, la sfârșitul acestei luni, în Spania, în cadrul Valladolid International Film Festival. Prestigiosul eveniment, ajuns la cea de-a 60-a ediție, se va desfășura în perioada 24-31 Octombrie. “Rețeaua” va fi inclus, alături de alte 10 producții, în  programul “Time of History”, secțiune competițională dedicată documentarelor.

 


În România documentarul a avut pemiera în competiția Festivalului Internațional de Film Astra. Producția semnată de Claudiu Mitcu a fost proiectată pe 7 şi 9 octombrie în Aula Magna a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26