Figacitas, chifle moi și extra pufoase. Această rețetă argentiniană este foarte simplă și rapidă. Prepară aceste bulci chiar astăzi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Figacitas, chifle moi și extra pufoase. Această rețetă argentiniană este foarte simplă și rapidă. Prepară aceste bulci chiar astăzi. FOTO: captură video YouTube @Matias Chavero
Figacitas, chifle moi și extra pufoase. Această rețetă argentiniană este foarte simplă și rapidă. Prepară aceste bulci chiar astăzi. FOTO: captură video YouTube @Matias Chavero

În Argentina, produsele coapte sunt inevitabile la masa oricărei familii. Fie că la micul dejun, un prânz, un grătar sau o gustare cu prietenii, pâinea și alte produse de panificație sunt vedetele mesei. 

Cu această ocazie, vă vom învăța cum să faceți una dintre cele mai consumate pâini: figacitas. Este un preparat simplu, cu puține ingrediente, economic și, mai presus de toate, rafinat. 

Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!

Să gătim!

 

Figacitas, chifle moi și extra pufoase - Ingrediente

 

- 500 de grame de făină

- 250 de mililitri de lapte

- 50 de grame de unt

- 2 lingurițe de sare

- 1 linguriță de miere

- 25 de grame de drojdie proaspătă.

Pâine de porumb, fără făină. Trucuri pentru a-ți ieși foarte pufoasă! O să o gătești chiar azi

 

Figacitas, chifle moi și extra pufoase - Mod de preparare

 

Pentru a începe cu rețeta pentru figacitas, dizolvati drojdia într-o parte din laptele călduț, împreună cu lingurița de miere și două linguri de făină.

Când s-a format un burete, aproximativ în cinci minute, se duce în centrul făinii, amestecată în prealabil cu sarea pentru a nu dezactiva drojdia. Adăugați și untul topit și restul de lapte în centru.

Se integrează din centru spre exterior pentru a uni toate ingredientele și se frământă aluatul până obții o chiflă netedă.

Se odihnește într-un recipient acoperit timp de aproximativ 30 până la 60 de minute, până când își dublează volumul. Puneți pe masa de lucru, înfăinată în prealabil, pentru a întinde aluatul cu o grosime de aproximativ un centimetru.

Îndoiți aluatul în jumătate și întindeți din nou până ajunge la aproximativ doi centimetri înălțime sau un deget.

Cu ajutorul unui tăietor rotund, tăiați figacitas. Alăturați resturile fără frământare și întindeți-l din nou pentru a le folosi pe toate.

Lăsați chiflele cu unt să se odihnească, acoperite, într-o tavă unsă în prealabil cu făină pentru aproximativ 20 de minute, în timp ce preîncălziți cuptorul la 200ºC.

După acest timp, ungeți cu un amestec de jumătate de cană de apă cu o lingură de amidon de porumb. Gătiți-le în cuptorul preîncălzit la 200ºC pentru aproximativ 15 sau 20 de minute, până devin ușor aurii și, dacă le atingeți, sunt tari.

Rezervați până când pâinea cu unt este caldă pentru a o putea mânca sau pentru a o umple cu ingredientele preferate. 

Ai o pâine veche în casă? Încearcă această rețetă simplă și rapidă de torrijas. Un dulce demn de aplauze!

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel