Fetițele decedate în urma intoxicației cu tomoxan fuseseră spălate pe cap cu insecticid pentru că aveau păduchi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Primarul din Ungra, comuna brașoveană unde sâmbătă două fetițe au murit intoxicate cu tomoxan, a declarat, la Antena 3, că mama și-a spălat pe cap copiii cu insecticid pentru că aveu păduchi.

Bianca Ş.ar fi recurs la tomoxan, o substanţă folosită la deparazitarea externă a oilor, în încercarea de a le scăpa pe copile de păduchi, spune primarul comunei Ungra.

Două dintre fetiţe, în vârstă de 7 şi 9 ani, au murit, iar mama, bunica şi cea de-a treia fetiţă, în vârstă de 8 ani, se află la spital, în stare gravă. Fetița a fost preluată de elicopter și dusă la Spitalul din Târgu Mureș. 

Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat.  „Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni”, a mai spus primarul Silviu Şchiopu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel