Fetițe românce, sechestrate de un individ, sub amenințarea cuțitului: Una dintre victime a spart un geam ca să scape de agresor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român  din județul Iași a fost condamnat la închisoare de judecători, după ce a fost acuzat că a sechestrat două copile. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Dorel R. la 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal și  obligat să plătească daune morale de 10.000 de lei. Anchetatorii ieșeni spun că individul le-ar fi sechestrat pe cele două fetițe, sub amenințarea cuțitului

Două copile din județul Iași au trecut prin clipe de groază! Fetițele au fost sechestrate de un bărbat, sub amenințarea cuțitului. Una dintre victime a spart un geam pentru a putea scăpa din mâinile agresorului. În urma incidentului, agresorul a fost trimis la temniță de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Dorel R. la 3 ani de temniță, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

„Instanța admite acțiunea promovată de către părțile civile G.C.B. și N.R.D., prin reprezentantul legal, directorul DGASPC Iași. Îl obligă pe inculpatul Dorel R. să le plătească părților civile câte 5.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat ieri judecătorii ieșeni, potrivit BZI.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Fetițe românce, sechestrate de un individ, sub amenințarea cuțitului

 

Procesul ieșeanului Dorel R. a început pe data de 15 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat la domiciliu, în perioada 23 martie – 5 iunie 2021. Anchetatorii ieșeni spun că Dorel R. a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni.

„Pe data de 28 februarie 2021, în jurul orei 21:00, aflându-se în locuința sa din satul și comuna Mogoșești, județul Iași, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având un cuțit în mână, inculpatul le-a împiedicat pe persoanele vătămate C.G.B., în vârstă de 13 ani, și R.N.D., în vârstă de 14 ani, să părăsească locuința, încuind ușa de acces a imobilului cu un lanț, chiar dacă acestea l-au rugat în repetate rânduri să le permită să plece”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acestuia, ulterior, ieșeanul i-a permis plecarea minorei R.N.D., a legat din nou ușa de acces cu lanțul și nu i-a permis celeilalte minore, C.G.B. să părăsească imobilul, având în continuare cuțitul asupra sa, chiar dacă aceasta l-a rugat, timp de 10 minute, să-i dezlege lanțul de la ușă pentru a ieși.

Anchetatorii au adăugat că minora C.G.B. a reușit să intre într-o cameră alăturată, a închis ușa cu un cârlig și a spart apoi, cu mâna, geamul de la încăpere, fugind îmbrăcată sumar și descălțată.

Continurea,  pe BZI.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel