Fetiţă de trei ani aflată în plasament, arsă cu apă clocotită

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O fetiţă de 3 ani, aflată în plasament la o familie din comuna Pătulele, judeţul Mehedinţi, a suferit arsuri grave după ce a căzut într-un vas cu apă clocotită. Asistenta maternală este cercetată penal pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit Poliţiei Mehedinţi, incidentul a fost sesizat la 112 chiar de soţul asistentei maternale, luni după-amiază.

Bărbatul a anunţat că fetiţa de 3 ani s-a aşezat într-un vas cu apă clocotită aflat pe podea.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„În data de 6.01.2020, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor, în vârstă de trei ani, din comuna Pătulele, s-a ars cu apă clocotită. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi, din declaraţia persoanei care a sesizat Poliţia, s-a constatat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, soţia sa a aşezat jos un vas în care se afla apă fierbinte, iar copilul s-ar fi aşezat în acel vas. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andreea Rădoi, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.

Fetiţa a suferit arsuri la picioare și torace şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, apoi a fost transferată, cu un eclicopter SMURD, la Spital „Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Reprezentanţii DGASPC Mehedinţi spun că fetiţa, care se afla în plasament , împreună cu fratele ei mai mare, la asistenta maternală din Pătulele, era bine îngrijită şi că întâmplarea de luni este un accident.

O comisie din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va face o anchetă în acest caz, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel