Fetița de cinci ani moartă într-un spital din Padova, răpusă de patru virusuri diferite: I-au provocat hemoragie cerebrală și i-au compromis organele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fetița de cinci ani care a murit la spitalul din Padova pe 4 ianuarie a murit din cauza a patru virusuri: acestea au provocat o hemoragie cerebrală și i-au compromis organele, au stabilit medicii legiști.

Doliu la Padova, unde o fetiță de doar cinci ani a murit în ultimele zile din cauze care nu au fost încă stabilite. Fetița ajunsese, de fapt, la camera de urgență a spitalului din orașul venețian după ce a manifestat febră mare și frisoane. Era 1 ianuarie: copila era bine, nu avea niciun simptom, petrecuse noaptea de Anul Nou la prietenii părinților, apoi a început să prezinte primele simptome, era obosită și la scurt timp i-a crescut și temperatura corpului, după cum relatează Il Messaggero.

"Pe măsură ce treceau orele, febra a apărut și a dispărut, dar s-a stabilizat la 39 de grade. Cei de la urgențe pediatrice ne-au spus că ar fi bine să o ducem la spital. Câteva ore mai târziu, însă, tabloul clinic al fiicei noastre s-a înrăutățit", a explicat tatăl.

Transportată la urgența pediatrică din Veggiano, de fapt, situația s-a deteriorat rapid și fetița a fost mutată la spitalul din Padova, unde a fost internată la secția de terapie intensivă. Între timp, s-a produs o hemoragie cerebrală, care a fost tamponată temporar cu ajutorul unor transfuzii. Apoi, joia trecută, 4 ianuarie, a fost declarat decesul.

O fetiță de cinci ani, ajunsă la spital cu febră și semne de răceală, a murit

 

Pentru a înlătura orice îndoială cu privire la cauza morții, între timp a fost efectuată și o autopsie.  Autopsia avea să releve ulterior că micuța a fost lovită de patru virusuri diferite. Fetița, care începuse să se simtă rău după ce a sărbătorit Revelionul, a suferit o hemoragie cerebrală după ce au apărut primele simptome și nu s-a mai putut face nimic pentru ea.

Cel mai probabil, cei patru viruși care i-au atacat micuțul corp, provocând o hemoragie cerebrală, au fost cei care au dus la decesul ei, care, potrivit autorităților sanitare, nu are legătură cu gripa sezonieră și, prin urmare, nici cu boala manifestată de tatăl ei.

"Ca un preambul", a comentat tatăl, "trebuie să spun că fetița noastră era o bijuterie a naturii, că îi plăcea să mănânce bine și că era deja mai dezvoltată decât vârsta ei fragedă. Părinții ar fi dorit să doneze organele fetiței, dar, a explicat tatăl, "ni s-a spus că virușii care au afectat-o i-au compromis întregul organism, făcând inutilă dorința noastră de a  le dona".

Răpusă de patru virusuri diferite, care i-au provocat hemoragie cerebrală și i-au compromis toate organele

 

"Este un eveniment rar, deoarece avem de-a face cu un subiect sănătos, într-o grupă de vârstă care nu mai este fragilă și susceptibilă de a raporta consecințe grave după o contagiune, cu sistemul imunitar ajuns la o maturitate adecvată", a explicat pentru Gazzettino profesoara Liviana Da Dalt, care până în septembrie a condus Departamentul de Sănătate Materno-Infantilă din Padova.

Înmormântarea fetiței a fost stabilită pentru vineri, 12 ianuarie, la ora 10.00, în bazilica Santa Giustina din Padova. Trupul neînsuflețit va fi apoi transportat la cimitirul Bosco di Rubano.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel