Festivalul Iei Româneşti, în Cipru, la Nicosia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Iei Româneşti la Nicosia s-a desfăşurat duminică bucurându-se de prezenţa a peste 200 de persoane, reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Cipru, al membrilor corpului diplomatic acreditat la Nicosia, autorităţi locale şi mediile universitar şi de afaceri, conform unui comunicat al Ambasadei României în Republica Cipru.

Evenimentul a fost deschis de preşedintele Alianţei Românilor din Cipru, Christina Todea Christodoulou, şi de adjunctul şefului de misiune din cadrul Ambasadei României, Lavinia Ochea.

Programul a inclus un concert extraordinar susţinut de artiştii români Cătălin Opriţoiu, prim flautist al Filarmonicii "George Enescu" şi al Orchestrei Filarmonice din Seul, Daniela Ghiţă la nai, împreună cu Lavinia Săteanu la vioară, dar şi un concert de cântece populare şi tradiţionale româneşti al copiilor care studiază la Şcoala Românească de la Limassol, sub bagheta profesoarei Mirela Ionel.

În cadrul Festivalului a avut loc şi o expoziţie de costume populare şi ii româneşti, dar şi de icoane pictate pe sticlă şi diferite produse tradiţionale realizate cu măiestrie de către membrii Alianţei Românilor din Cipru.

Au fost acordate diplome pentru merite deosebite copiilor din cadrul Şcolii Româneşti, dar şi membrilor din grupul "Şezătoare" sub conducerea doamnei Diana Petrescu, care creează obiecte artizanale, brodate, croşetate sau pictate, promovând modelele şi tradiţiile naţionale româneşti.

Evenimentul a fost organizat de Alianţa Românilor din Cipru cu sprijinul Ambasadei României în Republica Cipru şi al Primăriei Municipalităţii Strovolos-Nicosia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel