Fenomen alarmant la Londra: numărul persoanelor fără adăpost a crescut cu aproape o pătrime în ultimul an; Se cere plafonarea chiriilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Numărul persoanelor care locuiesc pe străzi a crescut cu 24% în capitala britanică. Primarul Sadiq Khan solicită guvernului să plafineze prețul chiriilor și să interzică evacuările din locuințe.

Numărul persoanelor fără adăpost din Londra a crescut cu aproape un sfert, potrivit cifrelor oficiale. În perioada aprilie-septembrie, 5712 persoane au trăit pe străzi în capitala britanică, potrivit unei analize a autorităților locale. Această cifră a fost cu 24% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Der Spiegel.

Este de așteptat ca numărul de cazuri neraportate să fie mult mai mare. Statisticile sunt doar un eșantion dintr-o analiză mai amplă care urmează să fie publicată astăzi, a relatat agenția de presă PA. Creșterea numărului de persoane fără adăpost se datorează, de asemenea, creșterii costului vieții.

Se cere plafonarea chiriilor

 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut guvernului să ia măsuri imediate pentru a combate creșterea facturilor și a costurilor locuințelor. Printre altele, el a cerut înghețarea chiriilor și interzicerea evacuărilor pe termen scurt.

"Nu se poate permite ca acest lucru să continue", a spus Sadiq Khan. "Acest nou guvern trebuie să acționeze acum pentru a preveni circumstanțele care îi determină pe oameni să doarmă în stradă, înainte ca alte mii de persoane să fie nevoite să înfrunte o iarnă pe străzi".

Din 2016, 13.500 de persoane au fost ajutate să iasă din situația de persoane fără adăpost, opt din zece în mod permanent. Dar presiunile financiare extraordinare îi pun în pericol pe cei mai săraci londonezi, a declarat Khan. "Continuăm să vedem un cerc vicios de oameni care devin persoane fără adăpost ca urmare a acestei crize din ce în ce mai mari a costului vieții". El a spus că guvernul trebuie să îmbunătățească situația pentru ca mii de oameni să nu fie nevoiți să își petreacă iarna pe străzi.

Creșterea numărului de persoane care dorm în stradă vine în ciuda unui număr record de persoane cărora li s-a găsit un adăpost, 13.500 fiind ajutate să iasă de pe stradă din 2016.

Fenomen alarmant la Londra: numărul persoanelor fără adăpost a crescut cu aproape o pătrime în ultimul an



Cu toate acestea, progresul este anulat de presiunile financiare extraordinare, au avertizat organizațiile de caritate.

Organizația caritabilă pentru persoanele fără adăpost Crisis a declarat că această creștere a fost determinată în mare parte de persoanele care dorm pentru prima dată în stradă, care reprezintă mai mult de jumătate din cele 3.628 de persoane aflate pe străzi între iulie și septembrie.

Acest lucru a reprezentat un salt mai mare de 24% față de aceeași perioadă din 2021.

"Aceste cifre sunt înspăimântătoare și este dezastruos să vedem cum progresele incredibile făcute în timpul pandemiei se evaporă sub ochii noștri", a declarat directorul executiv al Crisis, Matt Downie, citat de morningstaronline.co.uk.





 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel