Femeie din Austria, taxată de sala de sport cu peste 5.000 de euro pentru un an de antrenament

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Femeie din Austria, taxată de sala de sport cu peste 5.000 de euro pentru un an de antrenament. Sursa - Pexels
Femeie din Austria, taxată de sala de sport cu peste 5.000 de euro pentru un an de antrenament. Sursa - Pexels

O femeie ar fi trebuit să plătească 5.148 de euro pentru abonamentul de un an la o sală de fitness din Linz. Rezilierea contractului i-a fost inițial refuzată.

Femeia a întrebat sala de sport despre tarife și, după o consultație, a presupus că antrenamentul ar costa 99 de euro pe lună. Femeia a fost de acord și a semnat contractul.

După ce a primit contractul ceva mai târziu, femeia a observat că această sumă trebuie plătită săptămânal, iar costul total a fost de 5.148 de euro pentru douăsprezece luni. Rezilierea anticipată a contractului i-a fost inițial refuzată. Abia după ce a intervenit protecția consumatorilor  din Austria Superioară, sala de sport a reziliat contractul prematur.

Este controversat din punct de vedere juridic dacă un angajament de douăsprezece luni este permis pentru sălile de fitness. Dacă se alege acest termen, rezilierea anticipată a contractului poate să nu fie posibilă sau poate fi executorie doar prin litigiu legal. Dacă clienții nu sunt siguri cât va dura motivația lor, ar trebui să aleagă un abonament care poate fi achitat lunar. Din ce în ce mai multe săli de fitness oferă astfel de tarife. Deși acestea percep comisioane lunare puțin mai mari decât contractele anuale, contractul poate fi reziliat relativ rapid. 

 

Fiți atenți când semnați contractele

 

În mai multe hotărâri împotriva lanțurilor de sălilor de fitness, protecția consumatorilor din Austria Superioară precizează că taxele suplimentare fără contrapartidă contractuală sunt inadmisibile.  Pe lângă taxa de activare și taxa de serviciu, taxele de înregistrare sau taxele semestriale sunt, de asemenea, inadmisibile dacă nu există o considerație specifică care să depășească contractul standard. 

Clienții raportează că nu li s-a oferit posibilitatea de a citi cu atenție contractul înainte de a-l semna. Acordul semnat va fi trimis ulterior prin e-mail. Prin urmare, termenii și condițiile exacte sunt vizibile doar când contractul este deja în vigoare. Promisiunile verbale ale angajaților sălii de sport devin parte din contract, dar cu greu pot fi dovedite de consumatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel