Femeie de 80 de ani, moartă într-un spital din Craiova după ce a fost consultată doar de rezidenți care i-au pus nouă diagnostice

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Tragedie în Bistrița Năsăud: Doi copii au fost loviți puternic de o mașină. Unul dintre ei este în stare critică la spital
Tragedie în Bistrița Năsăud: Doi copii au fost loviți puternic de o mașină. Unul dintre ei este în stare critică la spital

Mai multe anchete au fost demarate la Spitalul Județean din Craiova, după ce o pacientă în vârstă de 80 ani s-a stins în împrejurări care ridică semne de întrebare asupra modului în care a fost tratată. Femeii, care suferise un accident vascular cerebral, i s-a făcut cu întârziere de patru zile o tomografie computerizată, deși un medic a solicitat investigația de patru ori.

Rudele unei femei că acuză că pacienta a fost lăsată să aștepte două ore în Unitatea de Primiri Urgențe când a fost adusă de o ambulanță, apoi nu au văzut-o decât doctori rezidenți pentru că medicul de gardă coordonator nu ar fi fost de găsit.

Cu o zi înainte să ajungă la Spitalul din Craiova, își saluta rudele într-o înregistrare făcută de fiica ei cu telefonul mobil. Apoi, pentru femeia cu zâmbet larg, a început coșmarul.

Dusă cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale, este lăsată două ore să aștepte, deși avea frisoane și tensiunea arterială crescută. Într-un final, au consultat-o doar medicii rezidenți, pentru că doctorul care era în acel moment de gardă nu a fost găsit, spune familia femeii. Era aproape de miezul nopții.

„Mama mea a fost preluată de o doctoră rezidentă. Sigur că și dânsa a căutat să facă atât cât s-a putut, cât a știut și atât cât îi permite legea pentru că știm bine că un medic rezident nu are cod de parafă și o responsabilitate prea mare nu are", a spus Cristina Bică, fiica femeii, potrivit Știrile ProTV.

Ziua următoare a ajuns la secția de terapie intensivă cu nouă diagnostice puse în mare parte de medici rezidenți.

Cu dosarul medical al femeii în mână, familia ei acuză că un medic a cerut să i se facă o tomografie computerizată abia la 4 zile după internare. Ce a urmat arată că viața femeii nu a fost considerată o prioritate în spital.

Patru solicitări pentru un examen imagistic în cazul pacientei au rămas fără răspuns și abia când a intervenit familiei ei s-a făcut tomografia computerizată care a indicat un AVC hemoragic, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel