Familie din Italia, sechestrată de mai mulți români: „Am fost patru ore la mila lor”. Povestea șocantă a victimelor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Familie din Italia, sechestrată de mai mulți români „Am fost patru ore la mila lor”. Povestea șocantă a victimelor
Familie din Italia, sechestrată de mai mulți români „Am fost patru ore la mila lor”. Povestea șocantă a victimelor

Aproape patru ore de teroare. Este noaptea de coșmar trăită în seara zilei de 23 iunie 2018 de Claudio, în vârstă de 69 de ani, soția sa Silvia, în vârstă de 63 de ani, și fiul lor Manuele, atacați și jefuiți în vila lor din Crema, Provincia Cremona, Italia, de patru români.

Omul de afaceri Cremasco și familia sa, inclusiv fiica, care era plecată de acasă în acea seară, au depus mărturie, astăzi, la procesul împotriva românilor. Cinci inculpați trebuie să răspundă pentru tâlhărie, răpire, furt de locuințe și vătămare corporală.

Inculpații sunt Gimi Daniel C., 30 de ani, Denisa Cristina C., 26 de ani, Mihai Irinel B., 25 de ani, Alin Constantin S., 33 de ani, toți români și Andrijana A., 26 de ani, de origine sârbă. Ei au avut și complici, un român în vârstă de 21 de ani, la momentul evenimentelor era minor (va fi judecat la tribunalul pentru minori de la Brescia) și compatriotul Stefan Cristian B., de 24 de ani. Inculpații au fost arestați în martie 2019 de militarii echipei mobile Cremona în operațiunea „Bad Boys”.

 

„M-au legat”

 

Prima care le-a spus judecătorilor ce s-a întâmplat a fost Silvia, care, retrospectiv, are încă frisoane. Femeia a relatat că s-a întors acasă cu soțul ei în jurul orei 22.20 după o cină. El ieșise din nou afară în timp ce ea era acasă.

„Am deschis o fereastră și m-am uitat la televizor”, și-a amintit ea.

Apoi a auzit un zgomot, ceva care cade.

„Am urcat la etajul al doilea și au ieșit patru oameni cu glugă. Mi-au rupt lanțul de la gât, apoi am coborât și m-au legat. Aveam în față o persoană înarmată cu o șurubelniță mare și un pistol. Mi-a spus să stau liniştită, că și tatăl său a fost furat și că nu este corect. În timp ce vorbea cu mine, ceilalți se plimbau prin casă. Tremuram de frică”, a mai spus astăzi Silvia în fața magistraților.

 

„Mi-au spus că sunt din poliția secretă”

 

Când soțul ei s-a întors, în jurul orei 23.30 a fost atacat cu pumnul și aruncat la pământ. Apoi fusese lovit cu un alt pumn.

„Mi-au spus că sunt din poliția secretă”, a spus Claudio. „M-a lovit o persoană, apoi alți trei”. Omul de afaceri a fost pus să stea și pe canapea lângă soția sa. „La un moment dat m-am prefăcut că sunt bolnav pentru a vedea dacă pot reacționa”, a spus proprietarul. „Atunci mi-au adus niște apă”.

Pe la miezul nopții se întorsese și fiul, care era afară cu prietenii. „I-am strigat să stea liniștit”, a spus Silvia.

„Trei dintre ei l-au luat. Apoi au vrut să meargă la apartamentul de sub al nostru, unde locuia mama mea în vârstă de 85 de ani, în timp ce în altă parte locuia nepoata mea cu soțul ei și fiica lor de 9 ani. I-am implorat să nu meargă și, în acel moment, au coborât în celălalt apartament, iar nepoata mea era plecată. Acolo au scotocit și apoi s-au dus la cumnatul meu. Au vrut cheia seifului său, dar noi nu am avut-o”.

 

Banda de români a luat o pradă uriașă

 

În jurul orei 2 dimineața, tâlharii, toți îmbrăcați în negru, cu adidași roșii, purtând mănuși și echipați cu aparate de radio bidirecționale pentru a comunica între ei, și probabil cu complicii lor din exterior, ceruseră întăriri. În jurul orei 2 dimineața, familia fusese dusă acasă la cumnat și dintr-o geantă neagră, purtată de alți doi complici, tâlharii extraseră un furtun cu care tăiaseră seiful.

Zgomotul fusese auzit de nepoata Silviei care locuia sub cumnatul ei și care chemase poliția. Între timp, însă, banda a fugit, lăsând vila într-o mizerie și luând o pradă uriașă, inclusiv bijuterii, aur, telefoane, computere, îmbrăcăminte. O parte din bunurile furate se pierduseră în grădină în timpul evadării, inclusiv șurubelnița cu care era înarmat.

„Am fost la mila lor timp de aproape patru ore”, și-a amintit Silvia. „Nu știam ce ne pot face, când eram singură cu ei, mi-a fost frică să nu fiu violată. Când au plecat, ne-au dat mâna și ne-au cerut scuze”.

Potrivit gazdelor, toți erau bărbați: „unul era mare și gras, ceilalți mai mici, nu erau italieni, accentul lor era din est. Unul dintre ei, în special, era mic și foarte agil. Frica a fost grozavă. O experiență proastă pe care nu o dorim nimănui. Chiar și acum trăiesc îngrozită”, a mărturisit Silvia.

 

Femeile îl întâlniseră și îl vizitaseră pe fratele victimei

 

În sala de judecată a depus mărturie și inspectorul superior al echipei mobile a sediului poliției din Cremona, Luca Mori, care a ilustrat ancheta și modul în care poliția a ajuns să identifice presupușii autori.

Totul a început cu analiza traficului telefonic de către Denisa Cristina C. și Andrijana A., care, după cum a apărut în anchetă, cunoștea vila. Femeile îl întâlniseră și îl vizitaseră pe Ernesto, fratele victimei. Din telefoanele celor doi inculpați, anchetatorii și-au reconstituit contactele care, examinând celulele telefonice și diferitele mișcări, le-au permis anchetatorilor să identifice presupușii complici.

Procesul va continua pe 26 octombrie, cu ultimii trei martori ai procurorului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel