Familie de români, repatriată de urgenţă din Siria

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În urma demersurilor complexe susținute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, la data de 7 februarie 2020 au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a unei familii de cetățeni români, formată din 3 persoane.

Cazul a fost semnalat de către Ambasada României la Damasc, repatrierea realizându-se cu sprijinul Ambasadei României la Ankara și al Consulatului General al României la Istanbul.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile turce pentru facilitarea intrării în Republica Turcia și pentru asigurarea cazării cetățenilor români. Demersurile au fost desfășurate sub coordonarea Centralei Ministerului Afacerilor Externe, precum și cu avizul autorităților române competente în materie. Misiunea diplomatică română la Ankara a emis și documentele de călătorie pentru cetățenii români și a menținut legătura în permanență cu aceștia.

Cetățenii români au părăsit Siria la data de 5 februarie 2020 pe cale terestră către Turcia și au continuat deplasarea pe cale aeriană spre București.

Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri părții turce pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluționarea cazului și la repatrierea în siguranță a cetățenilor români.

 

Au fost repatriați 790 de cetățeni români 

 

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

MAE reiterează că de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenția directă a Ambasadei României la Damasc, a altor misiuni diplomatice și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE au fost repatriați 790 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia aflați pe teritoriul Siriei, precum și cetățenilor altor state, pe baza unor solicitări punctuale.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel