Familia lui Viorel are nevoie de bani pentru ultimul lui drum spre casă. Românul a murit la muncă, în Anglia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Viorel P. şi-a pierdut viaţa la sfârşitul săptămânii trecute, într-un grav accident de circulaţie. Românul de 48 de ani era plecat la muncă în Norwich, Marea Britanie, încercând să facă rost de bani pentru un trai mai bun pentru familia sa rămasă în România.

Fiica sa, care este în ultimul an de liceu, avea cea mai mare nevoie de el acum... Din păcate, ultimul drum spre casă al bărbatului va fi într-un sicriu...

În urmă cu câțiva ani, Viorel şi-a luat inima în dinţi şi a plecat la muncă în Anglia. S-a adaptat bine pentru că era un om muncitor și prietenos.  Vineri însă, chiar când terminase serviciul și se îndrepta spre casă, a fost accidentat mortal de o mașină. Atât Viorel, cât și șoferul au murit pe loc în urma impactului nimicitor.

„Era un bărbat prietenos, muncitor, dintr-o familie modestă, care făcea tot ceea ce putea face pentruo  viață mai bună pentru sora mea diabetică și pentru fiica lor, Denisa. Lucra de puțin timp la Norwich, Marea Britanie și tocmai economisise suficienți bani pentru a cumpăra un bilet de avion pentru a veni acasă în câteva săptămâni, de Crăciun. În loc să sărbătorim sărbătorile cu ei, cu toții vom plănui să-l îngropăm“, a scris cumnata bărbatului, Alina, pe un site dedicat strângerii de fonduri pentru repatrierea bărbatului.

PE lângă taxele de repatriere exorbitante, familia trebuie să pună la punct și cheltuielile de înmormântare a bărbatului. Pentru că familia lui Viorel este una decondiție modestă, femeia cere sprijin pentru a-l putea aduce acasă pe Viorel și a-i asigura o înmormântare creștinească în pământ românesc. Cheltuielile ser ridică la aproximativ 10.000 de euro, estimează femeia, bani pentru care Viorel ar fi trebuit să muncească în Marea Britanie vreme de un an pentru a-i putea câștiga.

„Denisa, care tocmai împlinise 18 ani, avea planuri pentru facultate, dar acum trebuie să trăiască tot restul vieții sale fără tatăl ei iubit, în timp ce se îngrijește de mama ei. Viorel nu a avut asigurare de viață sau bani economisiți pentru a acoperi cheltuielile cu decesul. Costurile preconizate atât pentru transportul rămășițelor sale, cât și pentru înmormântare vor fi de cel puțin 10.000 € ... ceea ce ar fi fost un salariu de aproape un an la slujba unde a murit în timp ce mergea acasă din acest weekend“, explică femeia în descrierea pe care o face cazului pe site-ul gofundme.com

Cei care doresc și pot să ajute familia greu încercată, pot afla mai multe detalii și pot dona AICI.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel