Falsă călugăriţă, prinsă după ce a înşelat o româncă cu peste 350.000 lei

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Soțul profesoarei ucise în atacul armat de la școala din Texas a murit, de asemenea, fiind mult prea îndurerat de veste
Soțul profesoarei ucise în atacul armat de la școala din Texas a murit, de asemenea, fiind mult prea îndurerat de veste

O româncă din Prahova, care pretindea că este maică stareţă la o mănăstire, a fost reţinută de poliţişti după ce a înşelat o femeie cu peste 350.000 de lei.

Femeia din Prahova pretindea că este maică stareţă la o mănăstire. Aceasta fost reţinută acum de poliţişti după ce a înşelat o femeie cu peste 350.000 de lei, potrivit comunicatului de presă transmis marţi, 16 noiembrie, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, scrie Agerpres. Potrivit oamenilor legii, falsa călugăriţă, este o femeie în vârstă de 30 de ani, care ar fi cerut aceşti bani sub pretextul că aceștia ar fi pentru practici bisericești, precum rugăciuni şi dezlegări.

"Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada 26 august - 21 octombrie, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv pretinzând că este maică stareţă în cadrul unei mănăstiri, i-ar fi solicitat unei femei de 28 de ani, din Prundu Bârgăului, să plătească, în 25 de tranşe, suma totală de 354.100 lei. Banii reprezentau plata unor rugăciuni şi dezlegări, iar, după un timp, femeia din Prahova nu ar mai fi răspuns la telefon", se precizează în comunicatul IPJ.

 

Anchetatorii au percheziționat locuința femeii și au ridicat mai multe carduri bancare



Astfel, dosarul penal în această cauză a fost preluat de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. De asemenea, în cursul zilei de luni, 15 noiembrie, a avut loc deja o percheziţie la domiciliul femeii acuzate de înşelăciune, din municipiul Ploieşti. De acolo, anchetatorii au ridicat, în vederea recuperării prejudiciului, mai multe carduri bancare.

Femeia din Prahova, în vârstă de 30 de ani, a fost condusă ulterior la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud. Acolo, aceasta a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, 16 noiembrie, femeia va fi prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea in cauza a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Acţiuni Speciale şi Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel