Fals medic, reținut după ce a înșelat un bătrân de 77 de ani din Capitală

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Fals medic, reținut după ce a înșelat un bătrân de 77 de ani din Capitală
Fals medic, reținut după ce a înșelat un bătrân de 77 de ani din Capitală

Polițiștii din Capitală au reținut un bărbat de 35 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. El s-a dat drept medic și l-a convins pe un bătrân sa-i dea 2900 de lei pentru a-i cumpăra medicamente, după care a fugit.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Muncipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut joi un bărbat de 35 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

 

Medic fals, reținut după ce a înșelat un bătrân de 77 de ani cu o sumă în valoare de 2.900 de lei

 

„Cercetările au fost declanșate la data de 13 mai a.c., de către Secția 24 Poliție, când un bărbat în vârstă de 77 de ani a sesizat faptul că, în aceeași zi, o persoană necunoscută, care s-a recomandat medic, a intrat în locuința sa, după ce au interacționat pe stradă și, sub pretextul că trebuie să cumpere anumite medicamente, victima i-a remis o sumă de bani.

Polițiști ai Secției 24 au demarat cercetările, identificând un bărbat, în vârstă de 35 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională. În baza probatoriului administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul ar fi abordat persoana vătămată pe stradă și, sub pretextul că ar fi medic și trebuie să cumpere urgent anumite medicamente, ar fi determinat victima să îi permită accesul în locuință.

Mai apoi, ar fi mers împreună la un bancomat, de unde ar fi retras 2.900 de lei. Victima i-ar fi remis bănuitului suma de bani, iar acesta ar fi părăsit zona în fugă”, potrivit unui comunicat de presă.

 

Medicul fals a fost depistat, audiat și reținut pentru 24 de ore

 

Joi s-a pus în aplicare un mandat de percheziție, în județul Dâmbovița, la domiciliul bărbatului în cauză.

„Acesta a fost depistat, audiat și reținut pentru 24 de ore, ulterior magistrații dispunând măsura arestării preventive. Cercetările sunt continuate de către Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se menționează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel