FADERE reacționează după ce românii din Diaspora au fost jigniți crunt

Alexa Moraru / 2 aug 2018, 16:49 Salveaza PDF Comentarii

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a sesizat astăzi Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, în cazul postărilor din spațiul public ale lui Cristian Prescornițoiu care vizează românii din diaspora.

În cursul zile de ieri, Cristian Prescornițoiu a postat pe o rețea de socializare o declarație conform căreia românii din diaspora care vor veni la manifestația din 10 August sunt "cerșetori, hoți și curve".

”Îi cerem domnului Cristian Prescornițoiu, demisia de urgență. Dacă ar fi obligat să-și folosească rezervele financiare pentru plata unor eventuale daune, în diaspora ne îndoim că ar putea să-și câștige o pâine cinstită, dat fiind că toată viața a fost doar în funcții publice. În afara țării locuiesc peste 5 milioane de români care au plecat din cauza faptului ca România a fost administrată de oameni ca acest individ. Cei din diaspora formează o comunitate de oameni harnici, care iși câștigă din greu existența și care în fiecare zi pun bani deoparte pentru a trimite celor dragi din țară.” transmite FADERE.

”Este inadmisibil”

”Nu înțeleg de ce Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării nu s-a autosesizat încă și a așteptat ca noi să le trimitem petiție. Este inadmisibil ca un funcționar al Statului Român să jignească grosolan o parte importantă din societatea românească. Se tot încearcă de câțiva ani o instigare a românilor din țară contra românilor din diaspora. Tuturor acelora care alimentează această idee le spun clar că nu vor reușii. Majoritatea românilor din țară au cel puțin un amic, prieten, copil, iar în unele cazuri chiar si părinte, în străinătate. Nimeni nu va reuși sa ii poziționeze împotriva fraților lor”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24