Factură de infarct la electricitate: Un român are de plătit peste 20.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din județul Ilfov a primit o factură de infarct la energie electrică: peste 108.000 de lei, adică aproximativ 22.000 de euro.

Avocatul Adrian Cuculis a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu factura uriașă, precizând că este vorba de un imobil mai mare, „nu un apartament de două camere”.

 „Dacă până acum vorbeam că cea mai mare factură la energie electrică era de 10.000 de euro şi că acei consumatori aveau de făcut credit pentru plata ei, furnizorul de electricitate, în mod ilegal, face o regularizare din 2019 şi emite o factură de 22.000 de euro. Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere, însă aşa ceva este garanţia faptului că se urmăreşte falimentarea românilor. O fi sau nu vârful / platoul sau vom vedea facturi şi mai mari, asta rămâne de văzut. Cert este că litigiile în instanţă se înmulţesc şi magistraţii se împuţinează”, informează avocatul.

Factura este emisă pentru o adresă din Bragadiru, judeţul Ilfov, şi reprezintă o regularizare pentru perioada martie 2019 - iulie 2021.

 

Vezi și:Germania plafonează preţul la energie electrică pentru gospodării şi consumatorii industriali

 

Germania va introduce o plafonare a preţului electricităţii pentru gospodării şi consumatorii industriali, ca parte a măsurilor menite să ajute cea mai mare economie europeană să facă faţă crizei energetice, conform unui proiect de document consultat de Reuters.

Pentru consumatorii industriali, preţul electricităţii va fi limitat la 13 eurocenţi per kWh şi se va aplica pentru 70% din consumul de anul trecut, în timp ce pentru gospodării preţul va fi plafonat la 40 eurocenţi per kWh, pentru 80% din consumul de bază, se arată în document.

Diferenţa între preţul de piaţă care ar trebui plătit şi plafonarea, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, va fi direct compensată de furnizori printr-o deducere lunară.

Plafonarea preţului electricităţii vine pe lângă plafonarea preţului gazelor şi planificata plată unică a Guvernului german pentru a atenua impactul creşterii preţului la gaze asupra consumatorilor.

Conform documentului consultat marţi de Reuters, Executivul german vrea ca mecanismul de limitare a preţurilor la gaze să intre în vigoare în februarie, cu o lună mai devreme decât se stabilise iniţial, transmite Agerpres.

Măsura va fi analizată de Comisia Europeană, care a criticat decizia Germaniei de a aborda sprijinul acordat economiei, care scoate în evidenţă diferenţele între statele membre UE bogate şi sărace.

Plafonare preț gaze în Germania. Ministrul Economiei, anunț care le dă fiori consumatorilor: "Trebuie să ținem cont"

 

Germania intenţionează să implementeze plafonarea preţului gazelor cât mai aproape de propunerile comisiei de experţi, dar va trebui să ţină cont de orientările Comisiei Europene care pot fi diferite, a afirmat marţi ministrul Economiei, Robert Habeck, transmite Reuters. Reglementările UE privind ajutoarele de stat urmează un raţionament diferit când este propus un preţ fix pentru marii consumatori de şapte cenţi per kWh, a declarat Robert Habeck, adăugând că sunt necesare aplicări individuale.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel