Criminalul polițistului s-a sinucis. Expert: Mă asteptam

sursa: IPJ Timiș
sursa: IPJ Timiș

Valeriu Şuhan, consultant în domeniul poliţiei judiciare, a declarat că se aştepta ca ucigaşul poliţistului din Recaş să se sinucidă. Potrivit lui Şuhan, criminalul se aştepta să primească închisoare pe viaţă pentru fapta comisă.

„Nu vreau să sune macabru, dar mă aşteptam să o facă, şi mă aşteptam să o facă mai devreme. El ştia că va primi o pedeapsă foarte mare, aşa încât, eu m-am mirat că l-au mai găsit în viaţă atunci când l-au prins. Dar desigur, fiind în puşcărie, probabil că a conştientizat ce îl aşteaptă. Este totuşi de mirare neglijenţa celor care erau datori să-i asigure paza, tocmai pentru a preîntâmpina un asemenea gest. Condiţia lui psihică era cunoscută, iar paza lui trebuia să fie sporită”, a declarat, pentru Mediafax, Valeriu Şuhan, consultant în domeniul poliţiei judiciare.

Potrivit lui Şuhan, regimul de detenţie pentru cei care ucid poliţişti este unul „delicat”.

„Dacă vorbim de un ucigaş de poliţist, sigur că regimul de detenţie este mai delicat, cu ghilimelele de rigoare”, este de părere Şuhan.

Consultantul în domeniul poliţiei judiciare mai spune că dotarea poliţiştilor operativi este una precară.

„În ceea ce priveşte dotările, să ştiti că pistolul Carpaţi este unul foarte bun, am avut şi eu acest pistol, şi am tras foarte bine cu el. Pentru ceea ce înseamnă o armă de apărare, este un foarte bună. Dar, dacă ne referim la dotarea poliţiştilor, sunt foarte multe de făcut, pentru că lucrurile la nivelul poliţiştilor operativi stau foarte prost”, mai declară Valeriu Şuhan.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un poliţist în urmă cu o săptămână s-a sinucis, luni dimineaţa, în Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. Reprezentanţii Ambulanţei au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş, Florin Crişan, a declarat că, luni dimineaţa, un echipaj medical a fost solicitat să intervină la penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara, unde un bărbat a fost găsit spânzurat.

Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy