Explozie puternică într-un spital COVID. O persoană a murit și alta a fost rănită în Ucraina

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ambulanta ucraina explozie spital covid
ambulanta ucraina explozie spital covid

O explozie puternică de oxigen s-a produs în orașul Cernăuți din vestul Ucrainei, anunță presă internațională. O persoană a murit în urmă deflagratiei și o altă a fost rănită, notează Reuters.

Din primele informații oferite de autoritățile ucrainene, explozia s-ar fi produs la etajul al doilea al spitalului. Incidentul s-a produs sâmbătă la ora prânzului. La puţin timp după producerea deflagraţiei, 20 de persoane au fost evacuate.

Pacienții instituției medicale sunt transferați în alte spitale, a declarat Natalia Husak, șef adjunct al administrației regionale Cernăuți, citat de ukraine.segodnya.ua.  Flacăra a izbucnit în secția de boli infecțioase, unde se aflau pacienți cu COVID-1 , a precizat ediția Ukrainska Pravda. Focul a fost lichidat de pompierii ajunși la fața locului.

 

Carantină, prelungită până pe 30 aprilie, în Ucraina

 

Reamintim că Guvernul de la Kiev a prelungit regimul de carantină din Ucraina până pe 30 aprilie. Potrivit deciziei, în ţara vecină vor fi implementate patru grade de alertă, în funcţie de numărul persoanelor infectate. 

Astfel, autoritățile locale vor putea declara în fiecare zonă în parte alertă de gradul roșu, portocaliu, galben sau verde. Decizia intră în vigoare din 24 februarie. „Propunem extinderea perioadei de carantină în Ucraina până la 30 aprilie 2021.  De asemenea, propunem stabilirea unei carantine cu introducerea nivelurilor de pericol epidemic. Propunem să fie o împărțire pe patru niveluri ”, a declarat ministrul sănătății Maxim Stepanov înainte de a lua decizia.  Ce restricții se vor aplica în perioada 24 februarie - 30 aprilie.  De la începutul pandemiei, în Ucraina au fost testate pozitiv cu COVID-19 peste 1,2 mln de oameni. Dintre aceștia, aproape 27 de mii au murit. În prezent, în țara vecină sunt cel puțin 152 de mii de cazuri active.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel