Explozie puternică într-un restaurant, de la o butelie, soldată cu 120 de răniți și doi morți, în Abu Dhabi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două persoane au fost ucise și 120 au fost rănite luni, după ce o butelie de gaz a explodat în interiorul unui restaurant din capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, potrivit Reuters.

Restaurantul se află în Khaldiya, un cartier situat în apropiere de malul mării. Două persoane au fost ucise și 120 au fost rănite în urma exploziei.

Pompierii din cadrul protecției civile au reușit să stingă incendiul, care a avariat mai multe magazine și fațadele a șase clădiri, a anunțat poliția.

Anterior, aceștia anunțaseră că patru clădiri au fost evacuate.

Imagini ale martorilor oculari arătau resturi de sticlă și moloz împrăștiate de-a lungul trotuarului.

Poliția a precizat pe Twitter că răniții au fost transportați la spital și că magazinele și șase clădiri au fost avariate.

120 de răniți și doi morți în urma unei explozii într-un restaurant din Abu Dhabi

 

Echipe de specialiști rămân la fața locului, au precizat forțele de ordine, care au transmis "sincere condoleanțe și toată compasiuna pentru familiile celor decedați".

Nu au fost dezvăluite alte informații privind victimele.

Locuitorii din apropiere au auzit o bubuitură și au simțit ferestrele tremurând la scurt timp după ora locală 13:00. Fumul a fost văzut ridicându-se din zonă.

Poliția a izolat mai multe drumuri din apropierea complexului Shining Towers, un punct de reper local. Explozia a avut loc într-o clădire rezidențială joasă din apropiere.

Explozie puternică într-un restaurant, de la o butelie

 


"Apărarea civilă se ocupă de un incendiu rezultat în urma exploziei unei butelii de gaz într-un restaurant din zona Khalidiya", a declarat poliția din Abu Dhabi într-un tweet.

"Rapoartele inițiale indică faptul că au existat răniți din cauza exploziei, precum și mai multe magazine afectate. Clădirea în care a avut loc explozia a fost evacuată, iar experți se află la fața locului pentru a evalua situația“, mai precizează autoritățile.

"Se lucrează pentru a oferi locuințe temporare până când clădirile vor fi complet securizate", transmit reprezentanții.

Un bărbat care lucrează în apropiere a declarat pentru The National că a auzit două bubuituri puternice în jurul orei prânzului.

"Primul sunet a fost mic și oamenii au început să sune la pompieri și la poliție", a spus el. "Apoi, în curând, a fost o explozie mare. A fost un sunet foarte mare. Ferestrele s-au cutremurat și în unele birouri, geamurile s-au spart".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel