EXCLUSIV  EXCLUSIV. O mamă revoltată, invitație pentru politicieni: "Îi invităm să mănânce așa ceva"

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

În timp ce PSD, partidul aflat la guvernare se laudă cu faptul că în spitalele de stat sunt aceleași condiții ca în cele din mediul privat, o mămică le demonstrează cum stau lucrurile în realitate. 

O mămică internată cu copilul la spitalul IOMC Emilia Irza din Bucuresti este revoltată de micul dejun primit la acel spital. Două felii de pâine, o lingură de gem și margarină ori unt. Acest lucru primește un copil de nici doi ani. În fiecare dimineață, meniul este "aproximativ la fel", povestește mama. 

 (w670)

Mama a adus copilul la spital, vineri, pentru că avea febră. Medicii au decis să rămână în spital. A doua zi, când a văzut ce trebuie să mănânce copilul, mama a fost revoltată. "Nu cer meniu de 5 stele, nici măcar de 4, dar măcar o pâinică împachetată..un unt împachetat, un gem sau miere la fel, măcar condițiile minime de igienă și poate puțin respect. "

Nu vrea să acuze pe cineva pentru faptul că s-a ales și cu tuse copilul, asta până nu face și alte analize suplimentare. Totuși, condițiile relatate de mamă vorbesc de la sine. "Condițiile lasă de dorit... nu este suficient de igienizat. Posibil să fi răcit în salon, este destul de frig. Sau posibil să fi contactat ceva de pe secție, sunt copii pe aceeași secție cu diverse afecțiuni respiratorii..gripă.. probleme intesținale. Poate nu cerem neapărat condiții ca la privat...dar măcar să primim un minim de respect și igienă"

Spune că a vorbit cu asistentele despre igiena precară din spital, din saloane: "fac cu ce au și ce pot".

 (w670)

(w670)

(w670)

Pentru că nu a mai suportat condițiile din spital, mama a decis să plece pe semnătură. "Mai devreme am dat semnatură că doresc să părăsesc spitalul contrar avizului medical."

 "În principiu voi continua tratamentul acasă, urmând apoi să refacem analizele. Am venit vineri seară cu febră.. de duminică tratamentul a fost în regulă, dar plecam cu o tuse urâtă. Nu ajungem în spitale de drag..doar să vizităm. Deja suntem "pălmuiți" cu cine știe ce situație medicală...să mai găsim și astfel de tratamente..deja este prea mult."

 (w670)

(w670)

Alina Tudor, mama copilului, spune că ar alege tot un spital de stat pentru că are încredere în medici. Rămâne însă cu teamă. "Teama de a contacta altceva însă rămâne, păcat că plătim totuși taxe și suntem tratați în halul acesta, mai rău este când vorbim de copii."

 (w670)

 

(w670)

Are și un mesaj pentru politicienii aflați la putere: "îi invităm cu mare drag să mănânce așa ceva măcar într-o dimineață. Ei, nu copiii lor. Am fi prea barbari și fără suflet să le dorim asta"

 

Supărată, mama a postat și pe o pagină de socializare o fotografie cu mâncarea primită de copil. Acolo, alte mame care sunt internate cu cei mici în spitale din alte țări au postat poze cu meniul primit de copii. Fotorgrafiile vorbesc de la sine.

(w670)

(w670)

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel