Eurostat: Un hectar de teren costă mai mult în România faţă de Franţa sau Ungaria

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Eurostat: Un hectar de teren costă mai mult în România faţă de Franţa sau Ungaria
Eurostat: Un hectar de teren costă mai mult în România faţă de Franţa sau Ungaria

Un hectar de teren arabil costa în România aproximativ 10.000 de euro în 2020, potrivit Eurostat. Terenul arabil cel mai ieftin este în Croaţia. Cel mai scump teren arabil, a fost, în schimb, în Olanda, unde a ajuns la aproape 70.000 de euro.

România are un preţ pentru terenului agricol mai mare ca multe ţări mai dezvoltate, cum ar fi Franţa, potrivit unui studiu Eurostat.

În medie, un teren agricol din România costa puţin sub 10.000 de euro în 2020. În coada listei se află Slovacia, Estonia şi Croaţia.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Olanda a înregistrat cel mai mare preţ de cumpărare pentru un hectar de teren arabil din UE, în medie 69.632 de euro.

Terenul arabil este cel mai ieftin în Croaţia, un hectar costând în medie 3.440 de euro. La nivel regional, un hectar de teren arabil a costat cel mai puţin în regiunea de sud-vest (Yugozapaden) a Bulgariei (o medie de 2.051 de euro).

Nivelul preţurilor terenurilor a fost influenţat de o serie de factori, fie că sunt naţionali (legi), regionali (clima) şi factori de productivitate (calitatea solului, panta, drenaj şi aşa mai departe), precum şi cererea şi oferta.

De asemenea, cumpărarea de teren arabil irigabil a fost mai scumpă decât terenul arabil neirigabil în aproape toate regiunile, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel